*Nettavisen* Økonomi.

Jekker opp Siem-selskap

Amerikansk meglerhus jekker opp Kristian Siems Subsea 7.

- Vi fremhever Subsea 7 som vårt favorittvalg, sier analytiker Ole Slorer i meglerhuset Morgan Stanley til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Utbombet
Aksjekursen til Subsea 7 hadde en topp 21. mai på 152 kroner, og bunnen seks måneder 21. november helt nede i 35 kroner i fjor. Mandag omsettes aksjen til 45,85 kroner ved lunsj med en oppgang på syv prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Undervannsentreprenøren Subsea 7 er et av verdens ledende oljeserviceselskaper notert på Oslo Børs. Det har operasjoner i Nordsjøen, Nord-Amerika, Brasil, Afrika, og Asia. Den londonbaserte finansmannen Kristian Siem eier 47,7 prosent etter at han økte sin andel i november med 2,5 prosent.

Klikk på bildet for å forstørre.Ser bedring

Slorer dekker oljeserviceaksjene fra sitt kontor i New York. Han skriver i sin ferske rapport at det fundamentale oljebildet ser bedre ut og utbombede aksjer kan friste.

- Økning i amerikansk oljeetterspørsel kombinert med reduksjon av seilinger vestover fra Midtøsten gir muligheter for oversolgte oljeserviceaksjer i 2009, skriver Slorer.

Slorer trekker fram Siems Subsea 7 som en mulig vinnerkandidat i året som kommer. I tillegg trekker han frem Transocean, Weatherford Int Ltd, National-Oilwell Varco, og Hercules Offshore Inc.

- Subsea 7 virker vel posisjonert som en relativt sett vinner i år, under forutsetning av lav verdisetting, og med et fordelaktig gjeldsbilde i en mer konstruktiv linje, skriver Slorer.

Han har et kursmål på 85 kroner som er nesten en dobling av dagens kurs i selskapet.

God driv
I tredjekvartalspresentasjonen fra i fjor ble det meldt at Subsea 7 hadde et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 164,8 millioner dollar. Det er rundt 1,1 milliarder norske kroner. Justert blir det hele 26,2 prosent i EBITDA-margin.

Selskapet fikk også sin største rammekontrakt i Afrika med BP til en verdi på 3,2 milliarder kroner. Ordrekatalogen teller også solide 4 milliarder dollar, eller rundt 27,6 milliarder norske kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.