NA24.no

Jens fosser frem

Foto: Johannessen, Sara/ LEFTERIS PITARAKIS (Scanpix/Afp)
Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet fram på ny måling, men fortsatt størst oppslutning om de blå.

Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet kan ha vunnet på Maria Amelie-saken. En meningsmåling som er gjort mens debatten om den nå utviste 25-åringen var på sitt heteste viser iallfall at Ap går fram med 3,3 prosentpoeng og igjen er landets største parti med en oppslutning på 28,9 prosent.

Det er NORSTAT som har utført meningsmålingen for Vårt Land.

Undersøkelsen ble gjennomført i perioden 18. til 24. januar, og 1000 personer er intervjuet.

Målingen viser framgang også for Fremskrittspartiet. Her er det snakk om 0,6 prosentpoeng og en oppslutning på 26,4 prosent.

Høyre, som i vinter har kunnet glede seg over en rekke gode meningsmålinger, må her konstatere at de taper terreng. Tilbakegangen er på 4,3 prosentpoeng, og partiet får en oppslutning på 24,3 prosent.

Arbeiderpartiets regjeringspartnere SV og Senterpartiet går begge forsiktig tilbake. Det samme gjør Kristelig Folkeparti, mens Venstre går fram med ett prosentpoeng.

Til tross for Aps framgang, har Høyre og Frp fortsatt over halvparten av stemmene og de ville fått flertall på Stortinget sammen dersom målingen var valgresultat, skriver vl.no. Frp ville fått 48 og Høyre 44 plasser på Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere