NA24.no

Jens gratulerer Obama

Sist oppdatert:
- USA er vår viktigste allierte, sier Jens Stoltenberg og gratulerer den nye presidenten.

- Jeg gratulerer senator Barack Obama med valgseieren. Det er en historisk begivenhet at USA nå får sin første afro-amerikanske president. Valget av amerikansk president har engasjert mange og har stor betydning for hele verden. Jeg ser fram til et godt og nært samarbeid med USAs nye president og hans administrasjon, sier statsminister Jens Stoltenberg i en pressemelding.

Statsministeren sier Obama har gått til valg med «endring» som sitt slagord, og at han har skapt håp og framtidstro for mange amerikanere. – Han har lagt vekt på å være samlende for å møte de store utfordringene USA står overfor. Det har vært en spennende valgkamp med en imponerende mobilisering av nye velgere. Begge sider kan være stolte av den jobben som er gjort for å få folk til å bruke stemmeretten, sier Stoltenberg.

- Viktigste allierte
- USA er vår viktigste allierte, og det er sterke bånd mellom våre to land. Samarbeidet er basert på felles verdier og felles interesser. NATO er viktig for vår felles sikkerhet, og vi trenger fortsatt et nært og godt transatlantisk samarbeid. De store utfordringene vi står overfor i Afghanistan, er eksempel på det, sier statsministeren.

Internasjonalt lederskap
- Vi har forventninger om at USA tar internasjonalt lederskap i viktige saker, basert på dialog og samarbeid. For å møte de store globale utfordringene vi står overfor, trenger vi samlende løsninger. Det gjelder finanskrisen, klimapolitikken, kampen mot fattigdom og innsatsen for fred og sikkerhet, sier Stoltenberg.

Statsministeren sier at et aktivt amerikansk engasjement er viktig for å få på plass en ny internasjonal klimaavtale. - Det er avgjørende for at vi også får med de andre store utslippslandene. Jeg er derfor glad for at Obama har signalisert økt amerikansk innsats for å redusere utslippene, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere