NA24.no

Jens holder stand

Statsministeren er landets ubestridt mest omtalte person i mediene.

Landets mest omtalte person i mai er statsminister Jens Stoltenberg. Med 4.000 artikler som omtaler ham holder han på førsteplassen på Norsk Samfunnsbarometer, viser tall fra Retriever.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Han gjør jo stort sett, det og det har sammenheng med at han naturlig nok blir referert til som statsminister, sier Nordic Commercial Director i Retriver, Espen Viskjer, til NA24 Propaganda.

Bratt klatreetappe
Kurt Asle Arvesen har hatt mange klatreetapper under rittet Giro d'Italia, men ingen av dem var så bratte som omtaleklatringen han har gjort, fra 180. plass i forrige måned til fjerdeplass denne måneden. Like foran kollega Thor Hushovd.

- Det er spesielt at det på på fjerde- og femteplass er to syklister. Det er har selvfølgelig sammenheng med Giro d'Italia og ikke minst dopingavsløringen hvor Arvesen uttalte seg, forklarer Viskjer.

Også internasjonal politikk har fått mye omtale i mai, spesielt med tanke på det franske presidentvalget og Tony Blairs avgang.

- Det er forsåvidt interessant å se at Bush er på andreplass - hvor han pleier å være, Nicolas Sarkozy er på tredjeplass og Tony Blair på en niendeplass. Internasjonale politikere og ledere er blitt viet mye spalteplass i norske medier i mai.

Lite Clinton
En av dem er den tidligere amerikanske presidenten Bill Clinton som var på norgesbesøk i slutten av mai, men han kommer ikke høyere enn 26 plass med 1343 artikler skrevet om seg og sitt besøk, som blant annet bestod av å spise reker på skøyta til Kjell Inge Røkke.

- Overrasker det at Clinton ikke kom høyere?

- Nei, det er ikke overraskende sett måneden over ett. Det er begrenset hvor mange saker det blir ut av et slikt besøkt, han var jo ikke her så lenge tross alt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere