NA24.no

Jens Kristian Thune frykter ikke piratangrep

Sist oppdatert:
Høyesterettsadvokaten driver hotell hvor britisk par ble kidnappet og drept.

NA24 skrev mandag om det tragiske angrepet på forretningsmannen David Tebbutt og hans kone Judith. De ble angrepet natt til søndag av en bande med gevær, og David Tebbutt ble drept, mens hans kone ble kidnappet.

Det har vært spekulert i at banden er tilknyttet den islamistiske gruppen «Harakat al-Shabab al Mujahideen». Dette avvises av den ekstreme islamistiske gruppen.

Onsdag ble det også kjent at kenyansk politi har arrestert en mann som angivelig skal ha informasjon om angrepet.

Les også denne:

- Vært trøbbel før
NA24 har vært i kontakt med en av nordmennene som kjenner den kenyanske kysten godt.

Høyesterettsadvokat Jens Kristian Thune, mest kjent hjemme i Norge som bobestyreren som fikk skipsreder Hilmar Rekstens skjulte formue i utlandet frem i lyset, har feriehus i Shela i Kenya og driver en privat stiftelse som støtter lokale prosjekter. Thune mye av sin tid på Lamu, hvor han eier og driver et hotell på øya.

- Det er ingen grunn til bekymring hos oss. Det har vært en del trøbbel der oppe før også, sier Jens Kristian Thune til NA24, og forteller at hans hotell ligger et godt stykke fra det området som Tebbutt-paret ble angrepet, nærmere bestemt 80 kilometer unna området som nå er rammet.

- Jeg tror ikke dette slår ut på noe som helst. Det er fredelig nede hos oss, sier Thune.

Den tidligere toppadvokaten sier at luksusanlegget Kiwayu Safari Village, hvor Tebbutt-paret oppholdt seg, er et av få som ligger så nære Somalia. Dette er blant de mest øde områdene i hele Øst-Afrika.

Her betaler gjestene opp til 2.500 kroner natten for en seng i en av hyttene som ligger ved den private stranden. Dette utopia på jorden ble altså stormet av banden på søndag, da den 58-år gamle finansdirektøren David Tebbutt i forlagshuset Faber & Faber ble drept, og hans kone Judith ble kidnappet. På grunn av at det var lavsesong i Kenya, var Tebbutt-paret de eneste gjestene ved luksusanlegget.

Advarer i mot området
Den norske ambassaden i Kenyas hovedstad Nairobi advarer mot å reise i området Tebbutt-paret oppholdt seg. Ifølge ambassaden har Kenya, som en rekke andre land tidligere, blitt rammet av terrorangrep, og en kan ikke utelukke faren for nye angrep.

Gruppen al-Shabaab i Somalia har truet med terroraksjoner i Kenya, opplyser ambassaden i Nairobi. Terrorfaren er reell i områdene langs Kenyas grense mot Somalia, hele Kenya-kysten inkludert Mombasa og i Nairobi, opplyser ambassaden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere