NA24.no

Jens svarer Haakon

Sist oppdatert:
Statsministeren Jens Stoltenberg lar seg ikke vippe av pinnen av partiveteran Haakon Lies utspill fredag.

TØYEN HOVEDGÅRD (NA24): - Kjøper Regjeringen det amerikanske kampflyet JSF, bør den ikke drømme om å vinne valget neste høst, advarer Ap-veteranen Haakon Lie i Aftenposten torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi kjøper det flyet som er best. Vi har satt i gang et grundig arbeid for å vurdere det, sier Stoltenberg til NA24.

Han lar seg dermed ikke vippe av pinnen av Haakon Lies utspill om at det eneste alternativet er å kjøpe svenskt.


100 milliarder
Den 102 år gamle partiveteranen kaster seg inn i kampen om i hvilke jagerfly den norske stat skal investere 100 milliarder kroner. Valget står mellom amerikanske Lockheed Martins JSF og våre svenske naboers alternativ SAABs JAS Gripen.

- Er Haakon Lies stemme viktig i dette spørsmålet?

- Det som nå er det avgjørende er den faglige gjennomgangen som vi har av de to alternativene, sier Stoltenberg, uten å svare på spørsmålet.

Reelle muligheter
Disse opplysningene kommer frem i en ny bok om partiveteranen Lie ført i pennen av Aftenpostens Hilde Harbo og historiker Hans Olav Lahlum.

Partiveteranen mener det svenske alternativet har best egenskaper og velger man det amerikanske kan Jens & Co. skyte en rødgrønn pil etter å vinne valget.

- Denne regjeringen var, og er, opptatt av å få til en prosess der vi hadde flere reelle valgmuligheter, sier Stoltenberg og legger til at man ikke skulle konkludere på forhånd.

- Vi har lykkes med å få opp to fullgode kandidater. Nå skal vi sluttføre det arbeidet slik vi startet og ha en grundig vurdering av dem, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere