*Nettavisen* Økonomi.

Jens synes du betaler nok i skatt

Foto: Statsministerens kontor (Statsministerens kontor)

Men det gjør ikke kompanjongene hans.

28.09.11 09:00

SV-leder Kristin Halvorsen spilte skattekortet raskt etter valget. Hun mener at statskassen trenger penger, og at folk har råd og er villige til å betale mer i skatt.

Jens avviser mer skatt
Regjeringspartner Jens Stoltenberg avviser imidlertid at det aktuelt å øke skatten nå.

- Jeg mener at folk betaler ganske mye skatt i Norge, og at det er riktig å videreføre det skattenivået, sier Stoltenberg til NRK.

Han la videre til at han mener at regjeringen har ført en klok politikk i skattespørsmål de siste to periodene. AP ga før valgene i 2005 og 2009 et løfte om at skatte- og avgiftsinnkrevingen skulle holdes samme nivå som i 2004.

Vil ha mer skatt fra 2013
Jens Stoltenberg møter imidlertid motstand for sitt skattesyn innad i eget parti.

Aps partisekretær Raymond Johansen tok i fjor sommer til orde for en diskusjon rundt økte skatter. Johansen mener at staten har behov for økt finansiering fra 2017, og at det da en bør se på skattenivået.

- Det er ingen tvil om at skattediskusjonen vil komme opp på nytt. Vi må diskutere hvordan vi skal finansiere velferdsstaten i fremtiden, sa Johansen til VG.

Også LO-leder Roar Flåthen vil ha økte skatter.

- Skattesystemet er den viktigste finansieringskilden for offentlig velferd. Med de utfordringene vi står foran kan vi ikke låse skattenivået i en stortingsperiode til, sa Flåthen til Dagsavisen i fjor.

Si din mening i kommentarfeltet under

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.