*Nettavisen* Økonomi.

Jens til løvens hule

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Erna Solberg, Dagfinn Høybråten, Siv Jensen og Lars Sponheim står klare til å angripe statsminister Jens Stoltenberg (Ap) om Israel-saken onsdag.

11.01.06 11:08

Tirsdag gikk en samlet opposisjon for første gang sammen, og la fram et forslag om at en boikott av israelske varer ikke er aktuell politikk . I dag, onsdag, får de mulighet til å angripe Stoltenberg ytterligere.

Klokka 10.00 møter nemlig Jens Stoltenberg til Stortingets spørretime. Da må Stoltenberg forsvare sin finansminister Kristin Halvorsen (SV) for en samlet opposisjon etter at han selv i forrige uke ikke levnet noen tvil om at han og utenriksministeren syntes at hun hadde gått for langt da hun gikk inn for å boikotte varer fra Israel.

Full splid
I SV er det full splid om boikotten. SVs stortingsgruppe støtter ikke kravet om boikott, som partiets sentralstyre har vedtatt. Parlamentarisk leder, Inge Ryan, sier at han støtter regjeringens politikk i denne saken.

Ernas spørsmål
Her er spørsmålet som Høyre-leder Erna Solberg vil stille statsministeren:

«Utenriksministeren har sagt i Stortinget at boikott av Israel ikke er Regjeringens politikk. Finansministeren oppfordrer nå kommuner og fylker, altså det offentlige Norge, til å boikotte Israel. Uenigheten mellom de to statsrådene skaper alvorlig tvil om Regjeringens hensikter som fredsmekler i Midtøsten, og dette midt i en meget kritisk politisk situasjon i området. Erkjenner statsministeren at finansministerens utspill skader Norges anseelse i Israel som nøytral tilrettelegger, og hva er nå Regjeringens politikk?»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag