NA24.no

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Jens til løvens hule

Sist oppdatert:
Erna Solberg, Dagfinn Høybråten, Siv Jensen og Lars Sponheim står klare til å angripe statsminister Jens Stoltenberg (Ap) om Israel-saken onsdag.

Tirsdag gikk en samlet opposisjon for første gang sammen, og la fram et forslag om at en boikott av israelske varer ikke er aktuell politikk . I dag, onsdag, får de mulighet til å angripe Stoltenberg ytterligere.

Klokka 10.00 møter nemlig Jens Stoltenberg til Stortingets spørretime. Da må Stoltenberg forsvare sin finansminister Kristin Halvorsen (SV) for en samlet opposisjon etter at han selv i forrige uke ikke levnet noen tvil om at han og utenriksministeren syntes at hun hadde gått for langt da hun gikk inn for å boikotte varer fra Israel.

Full splid
I SV er det full splid om boikotten. SVs stortingsgruppe støtter ikke kravet om boikott, som partiets sentralstyre har vedtatt. Parlamentarisk leder, Inge Ryan, sier at han støtter regjeringens politikk i denne saken.

Ernas spørsmål
Her er spørsmålet som Høyre-leder Erna Solberg vil stille statsministeren:

«Utenriksministeren har sagt i Stortinget at boikott av Israel ikke er Regjeringens politikk. Finansministeren oppfordrer nå kommuner og fylker, altså det offentlige Norge, til å boikotte Israel. Uenigheten mellom de to statsrådene skaper alvorlig tvil om Regjeringens hensikter som fredsmekler i Midtøsten, og dette midt i en meget kritisk politisk situasjon i området. Erkjenner statsministeren at finansministerens utspill skader Norges anseelse i Israel som nøytral tilrettelegger, og hva er nå Regjeringens politikk?»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere