NA24.no

Jens Ulltveit-Moe sjokkert over Ap-leder Jonas Gahr Støre

Investor Jens Ulltveit-Moe har ingen tro på Støres forslag om kriseplan og mener Ap-lederens siste utspill demonstrerer at han er i lomma på LO.
Investor Jens Ulltveit-Moe har ingen tro på Støres forslag om kriseplan og mener Ap-lederens siste utspill demonstrerer at han er i lomma på LO. Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Investor Jens Ulltveit-Moe er sjokkert og skuffet over Ap-leder Jonas Gahr Støres kriseplan for oljenæringen.

Den kjente investoren tror næringen må blø for å omstilles.

Overfor VG sier Ulltveit-Moe at Norge historisk har vært flinke på omstilling, og at velferdsstaten gir et sikkerhetsnett som gjør det lettere for bedriftene å sette i gang med prosessen.

Han tror minst to av tre jobber i oljenæringen vil forsvinne.

– Det er nå 330.000 mennesker totalt i oljesektoren. Om noen år vil det være 100.000. Utfordringen er ikke å stoppe reduksjonen, men å gjøre det i riktig tempo, sier milliardæren til VG.

Ulltveit-Moe har ingen tro på Støres forslag om kriseplan og mener Ap-lederens siste utspill demonstrerer at han er i lomma på LO. Det siste karaakteriserer Ulltveit-Moe som sjokkerende og skuffende.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere