NA24.no

Jensen: – Vi skal fortsatt bruke mye oljepenger

Sentralbanskjef Øystein Olsen hilser på finansminister Siv Jensen før årstalen i Norges Bank torsdag kveld.
Sentralbanskjef Øystein Olsen hilser på finansminister Siv Jensen før årstalen i Norges Bank torsdag kveld. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Finansminister Siv Jensen (Frp) sier Norge fortsatt skal bruke mye oljepenger de kommende årene.

I sin årlige tale sa sentralbanksjef Øystein Olsen torsdag at «epoken med opptrapping av bruken av oljeinntekter kan ligge bak oss.»

– Jeg tror det er viktig å understreke at Norge fortsatt skal bruke mye oljepenger de neste årene. Det perspektivet sentralbanksjefen trekker opp, er at vi skal fortsette å følge det regelverket vi har trukket opp, nemlig at vi skal kunne nyte godt av den avkastningen oljefondet gir. Det vil gi oss muligheter for fortsatt å bruke oljepenger også i årene som kommer, sier Jensen til NTB på spørsmål om hun er beredt til å følge rådet om å ikke bruke mer oljepenger i kommende budsjetter.

Les også: SV: – Flere bør gå inn for redusert oljepengebruk

– Det som er den viktige delen av talen, handler om omstillingen norsk økonomi skal inn i, og som denne regjeringen har snakket om helt siden vi tiltrådte, nemlig at vi må omstille økonomien og legge til rette for at vi kan vokse i andre næringer fremover, sier Jensen. (©NTB)

Les også: Her demonstrerer de mot finansfiffen

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere