NA24.no

- Det er ikke et spørsmål om hvis, men om når renten går opp, sier finansminister Siv Jensen.
- Det er ikke et spørsmål om hvis, men om når renten går opp, sier finansminister Siv Jensen. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

Jensen advarer boligkjøpere

Finansminister Siv Jensen (Frp) advarer boligkjøpere med stor gjeld mot at de kan få store økonomiske problemer når rentene begynner å stige.

- Nordmenn har høy gjeld, og den øker fortsatt. De fleste har mye å gå på i sin privatøkonomi. Men mange kan også få store problemer hvis ting endres. Det kan bli mer krevende når situasjonen i norsk økonomi og næringsliv endrer seg, sier Jensen til Aftenposten.

Det er ikke et spørsmål om hvis, men om når renten går opp, påpeker statsråden.

- Det er opplagt at det vil skje på et tidspunkt, sier Jensen.

- Folk har et personlig ansvar for å betjene sine lån og ta høyde for høyere rente enn vi har i dag. Men det er også et samfunnsspørsmål, sier finansministeren.

Hun minner om at regjeringen har varslet at den skal legge fram en bred boligpolitisk strategi før sommeren.

Jensen intensiverer nå arbeidet for å unngå en norsk boligboble. Målet er å hindre at utsatte familier kan få gjeldsproblemer som igjen kan gi ringvirkninger for hele landets økonomi. Torsdag skal Jensen møte økonomer til rådslagning.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere