NA24.no

Jensen i isolasjon i to uker til

Polititopp to nye uker i isolasjon.

Polititopp Erik Jensen må fortsatt sitte i isolasjon i varetekt i to uker til.

Det har Oslo tingrett bestemt.

Eirik Jensen, født 30.07.1957, kan fortsatt underlegges isolasjon inntil noe annet bestemmes av påtalemyndigheten eller retten, men ikke ut over 25. mars 2014.

For to uker siden ble Jensen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Isolasjon kan imidlertid bare ilegges i to uker ved førstegangsfengsling.

Men Spesialenheten ønsker isolasjon fram til fengslingen går ut 25. mars

Jensens advokat Jens-Ove Hagen er sterkt kritisk til måten Spesialenheten etterforsker Jensen på og hvordan de velger å avhøre ham.

Hagen har gjentatte ganger bedt om at klienten hans blir konfrontert med de angivelige bevisene som knytter ham til hasjligaen som er blitt rullet opp i Bærum.

Avviser beskyldninger

Politioverbetjenten skal ifølge siktelsen ha mottatt store pengebeløp for å bidra til smugling av narkotika. Han avviser alle beskyldninger.

Før helgen satt Jensen i et fire timer langt avhør med Spesialenheten.

– Han er avhørt om sin privatøkonomi. Man er ute etter å finne ut av om det er et misforhold mellom inntekter og forbruk, og det var helt ordinært, slik han forklarte det, sa forsvarer Hagen til NTB i etterkant av avhøret.

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon. Han har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og har blant annet vært leder for gjengprosjektet. Den siste tiden har han jobbet i politimesterens strategiske stab.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere