I et intervju med Dagens Næringsliv forteller Frp-lederen at de siste års lave renter ikke har fått henne til å slippe løs gjelden i egen økonomi.

– Jeg har opplevd et helt annet rentenivå. Da jeg studerte på 90-tallet, var regelen at du skulle legge til grunn 10 prosent rente på alle beregninger du gjorde. Jeg gjør det fortsatt, selv om det er helt latterlig med det lavrenteregimet vi har. Så forsiktig er jeg, forteller Jensen til avisen.

BLOGG: Er du god med penger, gjør du dette!

Ifølge skattelistene hadde Jensen en inntekt på 1.133.476 kroner i 2016, null i formue og hun betalte 475.146 kroner i skatt.

Usannsynlig

På spørsmål om ikke flere bør tenke på samme måte, svarer hun at banksystemenes stresstester tvinger husholdningene til å være mer forsiktige når de tar opp lån, men at det selvsagt er viktig å sørge for at man ikke låner mer enn man har evne til å betjene.

Les også: Eldre hamstrer lån - arvinger risikerer smuler

At vi noen gang kommer til 10 prosent rente i Norge, anser Jensen som usannsynlig.

– Det er uansett noe som er umulig for meg å spekulere i. Det er Norges Bank som setter rentene, sier hun.

Flere rentehopp spås

Forrige uke kom nyheten om at SSB anslår flere rentehevinger i årene som kommer.

En mer normal økonomisk situasjon gjør at Statistisk sentralbyrå (SSB) tror på seks rentehevinger fra Norges Bank innen utgangen av 2021.

Det anses som sikkert at sentralbanken kommer til å øke styringsrenten på rentemøtet i september. Det skjer etter at renten har vært holdt uendret på rekordlave 0,5 prosent siden mars 2016.

– Vi har lagt til grunn seks rentehevinger på 0,25 prosentpoeng innen utgangen av 2021. Utlånsrenten for rammelån vil ifølge våre beregninger ligge på 3,8 prosent i 2021, vel ett prosentpoeng høyere enn nivået i 2017, skriver SSB i sine økonomiske prognoser fram mot 2021.

Nordea Markets anslo i en rapport onsdag at Norges Bank kommer til å sette opp styringsrenten hele sju ganger de neste to årene.

– Det er gode grunner til at renten nå skal opp. Vi er i en situasjon hvor konjunkturene går mot en mer normal situasjon, sa SSB-forsker Thomas von Brasch da prognosene ble lagt fram.