NA24.no

Jensen utroper ingen budsjettvinner

BUDSJETTKONFERANSE: Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen regjeringens budsjettkonferanse som startet mandag morgen på Hurdalsjøen hotell i Akershus.
BUDSJETTKONFERANSE: Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen regjeringens budsjettkonferanse som startet mandag morgen på Hurdalsjøen hotell i Akershus. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:

Finansminister Siv Jensen (Frp) ville i forkant av regjeringens budsjettkonferanse mandag morgen ikke utrope noen budsjettvinner. Det viktige er å lage et balansert budsjett, sa hun.

– Det er viktig å lage et balansert budsjett for å skape vekst og arbeidsplasser i Norge, sa Jensen da hun ankom Hurdalsjøen hotell- og konferansesenter i Akershus mandag morgen.

- Mindre drahjelp  fra olje

Jensen mener norsk økonomi går bra. Ledigheten er lav, sysselsettingen høy og det er vekst.

LES OGSÅ: Varsler kutt i velferd uten omstillinger

– Men vi har mindre drahjelp fra olje- og gassnæringen enn det vi har blitt vant med til de siste årene. Vi må omstille. Det gjør vi ved å legge til rette for vekst gjennom å stimulere skatte- og avgiftssiden, sa Jensen, som blant annet dro fram satsing på forskning og utdanning.

Statsminister Erna Solberg (H) var mindre ordknapp da hun ankom Hurdalsjøen noen minutter senere.

– Dette er alltid et spennende øyeblikk i regjeringens liv. Vi skal lage et godt budsjett som er tilpasset norsk økonomi og norske arbeidsplasser, slik at omstilling kommer i gang. Det må være målet, sa Solberg mens hun hastet inn i bygningen.

Varsler omstilling

På et pressemøte før oppstart av konferansen, sa Solberg og Jensen at langsiktig omstilling er nødvendig for å sikre vekst, arbeidsplasser og velferd i framtiden.

– Vi har i utgangspunktet en robust økonomi, og et økonomisk og politisk system som tåler endringer hvis alle er enige om hvilken retning vi skal gå i. Men omstillingen blir krevende for alle. Dette er ikke en kriseløsing, men en langsiktig løsning. Vi må ha fokus på dette i mange budsjetter i årene framover, sa Solberg.

– Jeg deler fullt og helt Solbergs beskrivelse, repliserte Jensen.

Finansministeren beskriver norsk økonomi som solid, men sier det blir nødvendig å tenke nytt for å takle omstillingen og samtidig sikre velferdssamfunnet. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere