NA24.no

Jensens forsvarer: - Han er ikke tilfreds med sakens sene fremdrift

Sist oppdatert:
Rettsmøtet blir holdt for lukkede dører.

OSLO TINGRETT (Nettavisen NA24): Tirsdag morgen holdes det rettsmøte i korrupsjonssaken mot politispaneren Eirik Jensen, der retten skal behandle spørsmål om den siktede fortsatt skal holdes isolert.

Klokken ni ankom Eirik Jensens forsvarer, Jens-Ove Hagen Oslo tingrett.

- Hvordan oppfatter Jensen spesialenhetens fremgangsmåte?

- Han er ikke tilfreds med sakens sene fremdrift, sier Hagen til Nettavisen NA24.

På spørsmål om forventningene til rettsmøtet svarer Hagen:

- Jeg har et håp om at det skal bli åpne dører.

- Offentligheten må vike
Men nettopp det får ikke offentligheten mulighet til. Kvart på ti ble det klart at rettsmøtet blir holdt for lukkede dører.

- Offentlig interesse må vike, sier dommer Nina Opsahl.

Forsvarer Jens-Ove Hagen før fengslingsmøtet i korrupsjonssaken mot politispaneren Eirik Jensen tirsdag, der Oslo tingrett skal behandle spørsmål om den siktede fortsatt skal holdes isolert.

VIL HA LUKKEDE DØRER: Dommer Nina Opsahl

- Det er på tide at offentligheten for innsyn i denne sakens hele bredde og ikke bare kaster seg på uttalelser som kommer fra hasjsmuglerens advokat, fortsetter Hagen.

- Sterk belastning
Den siktede selv stiller ikke i rettsmøtet tirsdag.

- Jeg har forståelse for at han ønsker å slippe det. Det sier seg selv at det er en ganske sterk psykisk belastning å møte et samlet pressekorps med fotografer, i en sak hvor han mener seg uskyldig i. Han nærmer seg det stadium der han mener at det er et overgrep, sier forsvareren.


Tirsdag avgjøres det om lederen for Gjengprosjektet, Eirik Jensen, fortsatt skal holdes isolert.

For to uker siden ble Jensen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Isolasjon kan imidlertid bare ilegges i to uker ved førstegangsfengsling. 


Men Spesialenheten ønsker isolasjon fram til fengslingen går ut 25. mars

Jensens advokat Jens-Ove Hagen er sterkt kritisk til måten Spesialenheten etterforsker Jensen på og hvordan de velger å avhøre ham.

Hagen har gjentatte ganger bedt om at klienten hans blir konfrontert med de angivelige bevisene som knytter ham til hasjligaen som er blitt rullet opp i Bærum.

Avviser beskyldninger
Politioverbetjenten skal ifølge siktelsen ha mottatt store pengebeløp for å bidra til smugling av narkotika. Han avviser alle beskyldninger.

Tiltalt: Politimann Eirik Jensen.

Før helgen satt Jensen i et fire timer langt avhør med Spesialenheten.

– Han er avhørt om sin privatøkonomi. Man er ute etter å finne ut av om det er et misforhold mellom inntekter og forbruk, og det var helt ordinært, slik han forklarte det, sa forsvarer Hagen til NTB i etterkant av avhøret.

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon. Han har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og har blant annet vært leder for gjengprosjektet. Den siste tiden har han jobbet i politimesterens strategiske stab.

Spesialenhetens etterforskningsleder Helle Kristin Gulseth.Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere