Jente drept i Sandnes

En 16 år gammel jente ble i natt skutt og drept. Kjæresten (17) er siktet for drapet.

22.01.06 12:40

En jente i tenårene ble drept på Hommersåk i Sandnes i natt. En mann er pågrepet, mistenkt for drapet, opplyser Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Meldte selv
På en pressekonferanse søndag formiddag opplyser politiet at jenta var 16 år. Hun ble skutt flere ganger med et håndvåpen.

Gjerningsmannen skal være en 17 år gammel gutt som hadde vært kjæresten hennes i en periode. Gutten ringte selv politiet klokken 01.37 og meldte om hva som hadde skjedd. Han ble pågrepet uten dramatikk.

Jenta ble funnet alvorlig skadd i veibanen i et boligstrøk i Hommersåk. De som fant henne, drev gjenoppliving frem til hun ble sendt til sykehus.

Beslagla våpen
16-åringen ble bragt til Stavanger Universitetssykehus klokken 02.30 med alvorlige skuddskader. Klokken 03.27 ble hun erklært død. Det kom ikke inn flere skadde i forbindelse med saken, får TV 2 Nettavisen opplyst ved sykehuset.

Politiet har beslaglagt et håndvåpen i saken. Ingen skal ha vært vitne til selve skytingen, men politiet har avhørt personer som var i nærheten.

- Blant annet er de fire personene som fant jenta sentrale vitner, sier stasjonssjef i Sandnes, Odd Tveit Jørgensen, til TV 2 Nettavisen.

Det foretas tekniske undersøkelser på flere steder i Hommersåk.

17-åringen ble søndag formelt siktet for drap.

Både 16-åringen og kjæresten er fra Hommersåk. Begge skal ha tilhørt fotballmiljøet på stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.