*Nettavisen* Økonomi.

Jente med autisme ble kastet av fly

En mor vil saksøke United Airlines etter at hennes autistiske datter og resten av familien ble kastet av et fly.

14.05.15 12:59

Det var 5. mai i år at United Airlines flyet som skulle fly fra Houston til Portland i USA nødlandet i Salt Lake City for å kaste en familie av flyet.
Flyselskapet mener den 15 år gamle datteren i familien, Juliette, som er autistisk, skal ha forstyrret medpassasjerene.

- Kapteinen snakket ikke med oss, men landet flyet og ba politiet geleide oss av flyet fordi han ikke følte seg komfortabel med å ha henne om bord, sier moren Donna Beegle i et intervju med ABC News.

Ble filmet

Juliette har ifølge moren problemer med å kommunisere verbalt, så hun bruker hender, lyder og gråter når hun ikke føler seg tilpass. Da Juliette begynte å bli urolig på flyturen skjønte moren at datteren måtte være sulten. 15-åringen spiser bare varm mat, så moren ba de kabinansatte om å få kjøpe noe fra første klasse, det fikk hun ikke lov til.

- Jeg prøver å forhindre et sammenbrudd her, så hvis dere kunne hjelpe oss hadde det vært fint, sier Donna. Til slutt skal de ha fått et varmt måltid opplyser moren. Juliette skal så ha roet seg ned og satt rolig å så på en film da passasjerene ble informert om at flyet kom til å nødlande i Salt Lake City. Der ventet politi og helsepersonell på familien.

- Det gjorde vondt. Det tok pusten fra meg, sier Donna Beegle.

Familien forlot rolig flyet i Salt Lake city. Hendelsen ble filmet av en medpassasjer og i det familien forlater flyet kan du høre medpassasjerer si at her er det noen som kommer til å bli saksøkt.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

15 år gamle Juliette er autistisk. Hun ble kastet av et United Airlines fly fordi flyselskapet mente hun utgjorde en fare for sine medpassasjerer. Foto: Privat/Donna Beegle


- Det handler ikke om penger

Flere passasjerer skal ha bedt politiet la familien være.

- Det var det fine, passasjerene støttet oss, sier Donna Beegle.

Til ABC News skriver United Airlines at «de ansatte tok den beste avgjørelsen for passasjerenes sikkerhet».

Beegle familien har hatt med Juliette til 22 ulike stater og fem land utenfor USA, og har aldri opplevd noe lignende tidligere.

- Hvilken som helst foreldre ville blitt opprørt over å se barnet sitt bli behandlet så respektløst. Jeg begynte å gråte. Jeg gråt for henne, sier Donna Beegle.

Beegle familien saksøker nå flyselskapet, men moren understreker at det ikke er på grunn av pengene.

- Dette handler om hvordan man skal lære opp folk slik at de forstår hvordan man skal forstå og håndtere mennesker med autisme, sier Donna Beegle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag