NA24.no

Jinhui innfridde ikke

Tørrlastrederiet Jinhui Shipping kom ikke helt i mål i første kvartal.

Rederiet med base i Hong Kong hadde i første kvartal samlede driftsinntekter på 36,4 millioner dollar, som er en klar nedgang fra samme periode i fjor, da driftsinntektene havnet på 57,1 millioner dollar. Ifølge estimater innhentet av TDN Finans hadde analytikerne ventet inntekter på 39,9 millioner dollar.

Dropper kvartalsutbytte
Driftsresultatet endte på 8 millioner dollar, ned fra 29,2 millioner i samme periode i fjor. Tallet for første kvartal 2005 er justert for en engangsgevinst på 20 millioner dollar. Det var ventet et driftsoverskudd på 8,6 millioner dollar.

Nettoresultatet endte på 6,1 millioner dollar, mot ventet 7,2 millioner av analytikerne. Overskuddet i de tre første månedene i fjor var på 29 millioner dollar før kanselleringsutbetalingen på 20 millioner dollar.

Styrte i Jinhui vil ikke dele ut noe kvartalsutbytte basert på tallene, viser rapporten.

Forsiktige optimister
Når det gjelder utsiktene skriver styret at de er forsiktige optimister i forhold til resten av året, som de forventer blir et nytt greit år for bulkmarkedet. De peker imidlertid på at en langvarig periode med raffineriforstyrrelser og oljeprisfluktuasjoner kan gå utover forretningssentimentet.

Bulkmarkedet forventes å være preget av volatile rater på krot sikt på grunn av de store leveringene av nye skip inn i markedet. De ser imidlertid relativt sterke rater på mellomlang til lang sikt som følge av lavere leveranser av fartøyer i 2007 og 2008, samt skraping av eldre skip.

Jinhui har for øyeblikket en flåte på fjorten bulkskip, samt syv skip på innleie. Selskapet har i det siste solgt unna fem skip, blant annet sin to siste bygget på 1980-tallet. Rederiet melder at de nå har dekket opp 74 prosent av flåtens tilgjengelige seilingsdager for resten av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere