NA24.no

Jinhui skuffer stort

Bulkrederiet Jinhui Shipping and Transportation er langt fra markedets forventninger.

Det går frem av resultatene bulkrederiet har lagt frem for fjerde kvartal 2008.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Mens rederiet fikk et nettoresultat på 10,6 millioner dollar, så hadde analytikerne ifølge estimater fra SME Direkt ventet 49 millioner i pluss i snitt.

I samme periode i 2007 gikk Jinhui med et overskudd på 68 millioner dollar. På bakgrunn av de skuffende resultatene og store forpliktelser fremover i et utfordrende faktmarked så stopper Jinhui nå utdelingen av utbytte.

Jinhui’s bulkskipsflåte seilte i fjerde kvartal inn 105,5 millioner dollar på topplinjen, mens analytikeren hadde ventet 114 millioner. Driftsresultatet endte på 14,4 millioner dollar, over 40 millioner dollar under konsensus som lå på 56 millioner dollar.

I fjerde kvartal 2007 hadde Jinhui frakteinntekter på 98,9 millioner dollar og et driftsresultat på 73,5 millioner.

I tillegg til det generelle kraftige fallet i ratene i bulkmarkedet, så melder Jinhui at de også hadde utløp på noen lukrative kontrakter i panamax-segmentet. I tillegg fortsatte driftskostnadene å øke sammenlignet med fjerde kvartal året før. Økningen var på 45 prosent og tilskrives i hovedsak mannskapskostnader.

Rederiet hadde en flåte på 21 egeneide skip og ni skip på innleie ved utgangen av 2008.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere