*Nettavisen* Økonomi.

Jo Lunder permitteres fra Fredriksen-gruppen

Oslo 20151105: Advokat Cato Schjøtz på kontorene til Økokrim i forbindelse med avhør av Jo Lunder. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Jo Lunder permitteres fra alle sine roller i Fredriksen-gruppen inntil videre fordi han er under etterforskning i Vimpelcom-saken, opplyser Fredriksen-gruppen.

06.11.15 07:28

«Fredriksen-gruppen er blitt kjent med at Jo Lunder er under etterforskning av norsk påtalemyndighet i forbindelse med Vimpelcom-saken. Etterforskningen er ikke relatert til hans nåværende posisjoner», heter det i en pressemelding fra Fredriksen-gruppen.

– Vi er i samråd med Jo Lunder blitt enige om at han permitteres fra alle sine roller i Fredriksen-gruppen inntil videre, sier Harald Thorstein i Fredriksen-gruppen.

Kan koste ham jobben

Tidligere i år ble Jo Lunder hentet inn som konsernsjef i Fredriksen-gruppen. Nå er han siktet for grov korrupsjon i forbindelse med Vimpelcom-saken, og det kan ifølge Dagens Næringsliv koste ham jobben.

Etter det avisen forstår, vil en langvarig etterforskning i regi av Økokrim kunne gjøre det umulig for Lunder å fortsette i toppjobben. Lunder har selv hevdet at han ikke har medvirket til korrupsjon, og at alt han vet er formidlet til de rette myndigheter. Men dersom dette skulle vise seg ikke å stemme, må han ifølge DN slutte i konsernsjefjobben hos Fredriksen.

Lunder tok i 2011 over sjefsstolen i Vimpelcom. Avgangen i mars var ifølge Vimpelcom helt uavhengig av korrupsjonsetterforskningen mot selskapet. I en pressemelding opplyste selskapet at Lunder ønsket «å forfølge andre muligheter»

Jo Lunder ble stanset på Gardermoen onsdag, siktet for korrupsjon.

Pågrepet på Gardermoen

– Jeg kan bekrefte at Jo Lunder er pågrepet, og det gjelder jo denne Vimpelcom-saken. Men av hensyn til etterforskningen så ønsker jeg ikke å si noe mer om dette nå, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland til Nettavisen.

Hva skjer videre nå?

– Nå ønsker Økokrim å høre Lunders forklaring, han vil bli avhørt om kort tid. Noe mer kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, fortsetter hun.

Tidligere styremedlem og konsernsjef i Vimpelcom, Jo Lunder, er siktet for korrupsjon knyttet til mobilselskapet, bekrefter Økokrim overfor NTB.

Næringsminister Monica Mæland (H) ønsket ikke å kommentere pågripelsen av Lunder onsdag.

– Dette er en sak for politiet og etterforskende myndigheter. Jeg har ingen kommentar ut over at dette understreker alvoret i VimpelCom-saken, opplyser næringsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

DN: Lunder kan miste toppjobb etter Vimpelcom-siktelse

Statens dårlige kontroll åpner for korrupsjon

Anne Grosvold avlyser Telenor-intervju

Eksperter tror Jon Fredrik Baksaas risikerer å måtte betale tilbake millionbonus

Jusprofessorer mener Kolberg bør trekke seg

saken oppdateres

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.