NA24.no

DÅRLIG ØKONOMI: Når mange studenter må bruke store deler av studielånet på husleie blir de tvunget ut av lesesalene og inn i deltidsjobber for å greie seg økonomisk.
DÅRLIG ØKONOMI: Når mange studenter må bruke store deler av studielånet på husleie blir de tvunget ut av lesesalene og inn i deltidsjobber for å greie seg økonomisk. Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)

Jobbene de unge drømmer om

Norske studenter har talt - her vil de jobbe!

Onsdag kveld ble Norges mest arbeidsgivere offentliggjort på Universum Awards. Kåringen bygger på Student Survey, der 5.480 studenter i Norge har avgitt sin stemme.

NA24 - din næringslivsavis

Studentene har kåret Norges mest populære arbeidsgivere innen økonomi, teknologi, IT og jus.

Ifølge Universum-undersøkelsen er det StatoilHydro som er den store vinneren. Selskapet er ranket høyest innen både økonomi og teknologi, ranket tredje høyest innen IT og på syvende plass innen jus. Innen økonomi sier 27 prosent av de spurte at de vil jobbe for oljegiganten, innen teknologi er tallet knappe 36 prosent, mens det innen IT og jus er henholdsvis 18,5 og 16,5 prosent som foretrekker StatoilHydro.

Økonomitaperne
På pallen innenfor økonomi finner vi, bortsett fra StatoilHydro, Ernst & Young og PricewaterhouseCoopers. Ernst & Young var ranket som nummer to også i fjor, mens PwC har klatret to plasser på listen.

De to store taperne innen økonomi er Utenriksdepartementet og Aker Solutions. UD faller ni plasser på listen, og er nå ranket som det 12. beste stedet å jobbe for økonomistudenter, mens Aker Solutions raser 13 plasser til 19. plass.

De som klatrer mest på listen er Deloitte, som i år er ranket på en 11. plass og med det stiger seks plasser, og Statkraft, som klatrer hele 18 plasser - til en 25. plass.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Rivalisering
Innenfor teknologi er det som nevnt StatoilHydro som regjerer på toppen. På de to neste plassene over steder studentene helst vil jobbe finner vi Aker Solutions og SINTEF. Henholdsvis 19,1 og 14,6 prosent av studentene ønsker å jobbe her.

De to største vinnerne her finner vi tidlig på listen. Interessen for Veritas og Statkraft stiger kraftig, og de to selskapene ender på fjerde og femte plass.

Innen IT er det rivalene Google og Microsoft som troner høyest. Google er drømmestedet for 32 prosent av studentene, mens Microsoft må nøye seg med 22 prosent. De to helnorske selskapene Opera Software og Funcom kommer på fjerde- og femteplass.

Fristes av offentlig
Innen jus er det en jobb i det offentlige som er drømmen for mange studenter. Øverst på listen troner en jobb i Politiet, mens UD kommer på andre. Disse har byttet plass på listen i forhold til i fjor.

På tredje finner vi Tingrettene rundtom i landet, mens lovavdelingen i Justisdepartementet, som blir regnet for en av de mest prestisjetunge stedene å jobbe, kommer på fjerde.

Det første private selskapet finner vi på syvende - i tidligere nevnte StatoilHydro. Øverst av advokatfirmaene finner vi Wikborg Rein.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere