*Nettavisen* Økonomi.

Jobber med refinansiering

NattoPharma ser på refinansiering mens de avventer viktig godkjennelse.

Helsekostselskapet NattoPharma venter fortsatt på at EU skal komme med sin uttalelse rundt selskapets kosttilskudd vitamin K2. I rapporten for tredje kvartal skriver selskapet at de erkjenner at innarbeidingen av produktet har tatt lenger tid enn antatt.

NA24 - din næringslivsavis

- Den største usikkerheten og risikoområdet for perioden frem til årsskiftet er knyttet opp til signering av avtaler med henholdsvis Bayer ConsumerCare AG og Danisco France SAS, skriver selskapet.

Endelig signatur her venter på at EUs fagmyndighet EFSA skal publisere sin vurdering. Den er ventet publisert i nærmeste fremtid ifølge NattoPharma.

Refinansiering
Mens selskapet fortsatt venter på EFSA så arbeider styret nå med alternative løsninger for refinansiering av selskapet. Bakgrunnen er at selskapets obligasjonslån på 18,5 millioner kroner forfaller i juli neste år. Selskapet hadde ved utgangen av tredje kvartal en kassabeholdning på 14,5 millioner kroner.

Selskapet skriver også at de ønsker å styrke arbeidskapitalen.

Underskudd
Tredje kvartal ble gjort opp med driftsinntekter på 5,7 millioner kroner, mot 8,1 millioner i samme periode i fjor.

Driftsresultatet endte på minus 2,6 millioner kroner, mot minus 0,1 million kroner i samme periode i fjor. Resultatet før skatt endte på minus 3,3 millioner kroner, mot minus 0,6 millioner i tredje kvartal 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.