NA24.no


STØRST: Johan H. Andresens Mestergruppen blir Norges største hyttebygger.
STØRST: Johan H. Andresens Mestergruppen blir Norges største hyttebygger. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Johan H. Andresen-selskap blir Norges største hyttebygger

Mestergruppen kjøper Saltdalsbygg for 450 millioner kroner.

Gründerne Ole Monsen og Per Aronsen selger Saltdalsbygg til mangemilliardær Johan H. Andresens Mestergruppen, som dermed blir Norges største hyttebygger, ifølge DN.

– Saltdalsbygg er den aktøren i Norge som har lykkes best med industriell tilvirkning av boliger og fritidsboliger. Vi er mektig imponert over det de har fått til, sier konsernsjef Mikkel Sandvik i Mestergruppen til avisen.

Prisen Mestergruppen betaler er hemmelig, men etter det DN erfarer, verdesettes selskapet til rundt 450 millioner kroner. Det betyr at eierfamiliene til Aronsen og Monsen får rundt 180 millioner kroner hver, ettersom de to blir med videre som minoritetseiere.

Med oppkjøpet forsterker Mestergruppen sin posisjon innen hytte- og husbygging i Norge. Saltdalsbygg produserer rundt 450 hytter og 50 hus årlig. Mestergruppen har fra før av tre kjeder som organiserer frittstående medlemsbedrifter: Mesterhus, Systemhus og Blinkhus. Disse produserer rundt 3500 boliger og 300 hytter i Norge årlig. Saltdalshytta var fra før av Norges nest største hyttebygger.

Har du fått med deg denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere