*Nettavisen* Økonomi.

Johan Sverdrup-kontrakter til Odfjell Drilling

Odfjell Drilling ble etablert i Bergen i 1973 og har sitt hovedkontor på Sandsli. Foto: Arne Ristesund (Bergensavisen)

Odfjell Drilling har fått to kontrakter til en samlet verdi av over 4,35 milliarder kroner for boring av brønner på Johan Sverdrup-feltet.

15.06.15 08:24

Odfjell Drilling har fått kontrakter for både flyteriggen Deepsea Atlantic og for boretjenester på det faste boreanlegget som skal installeres på Johan Sverdrup-feltet.

Riggkontrakten omfatter leie av Deepsea Atlantic i tre år fra mars 2016. I tillegg kommer opsjoner for forlengelse. Kontrakten har en verdi på i overkant av 2,5 milliarder kroner.

– Denne kontrakten er en viktig milepæl for Johan Sverdrup-prosjektet. Vi har sikret en effektiv rigg til konkurransedyktige betingelser som skal bidra til å maksimere verdiene fra feltet, sier Margareth Øvrum, som er konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Statoil.

Statoil har også inngått en kontrakt med Odfjell Drilling for boretjenester på den faste boreinstallasjonen på Johan Sverdrup feltsenter med oppstart i desember 2018. Denne kontrakten har en verdi på om lag 1,85 milliarder kroner. Boring fra Johan Sverdrups faste installasjon skal støttes fra Odfjell Drillings kontor i Stavanger.

– Johan Sverdrup skal skape store verdier for hele samfunnet i over 50 år. Odfjell Drilling skal jobbe tett sammen med vår driftsorganisasjon i Stavanger for å sikre operasjoner og maksimal verdiskaping i boring og brønnarbeidet på Johan Sverdrup, sier Øyvind Reinertsen, som er direktør for Johan Sverdrup-feltet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.