NA24.no

Johansen mener Høyre bløffer om eiendomsskatt


Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) (t.v.) og utfordrer Raymond Johansen (Ap).
Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) (t.v.) og utfordrer Raymond Johansen (Ap).
Høyre svartmaler og overdriver hvor hardt eiendomsskatten vil ramme i Oslo, mener Arbeiderpartiets byrådslederkandidat i Oslo, Raymond Johansen.

– Det er tydelig at de ikke synes vårt forslag om moderat eiendomsskatt er skremmende nok, og derfor kommer med informasjon til velgerne som er misvisende, forledende og forvirrende, sier Johansen til VG.

Bakgrunnen er nettsiden neitileiendomsskatt , som Oslo Høyre står bak, og som inneholder en kalkulator som regner ut hvordan denne skatten vil slå ut i hovedstaden.

Etter å ha tastet inn boligens markedsverdi og satt riktig promillesats, får man vite skattebeløpet. Summen står i en faktura betalt av «Skattebetaler i Oslo» til «Ap, SV, MDG og Rødt».

Ap er imidlertid lite fornøyd med at modellen er basert på SVs foreslåtte bunnfradrag på tre millioner kroner – ikke Aps forslag med et bunnfradrag på fire millioner.

– Det er Aps modell som vil bli innført dersom det ikke blir borgerlig flertall, det er helt sikkert. Jeg synes dette er veldig, veldig trist, men ikke overraskende. Jeg hadde forventet at politiske motstandere er redelige, sier Johansen.

– Det er ikke en Ap-kalkulator, men en eiendomsskattkalkulator. Det er flere partier på venstresiden som ønsker eiendomsskatt, men med litt ulik modell. Her får velgerne mulighet til å teste hvordan det vil slå ut for dem, og de kan variere satsen, ettersom partiene ønsker ulik promillesats, forklarer Høyres byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere