NA24.no

Johs Lunde byr på luksusbåt

Foto: Erik Holsvik
Selger synes det er rart at Lunde har råd til en så dyr båt.

I dag skal Johannes Lunde vitne i en rettssak en uheldig båtkjøper har anlagt mot en av Lundes tidligere ansatte. Samtidig bekrefter Lunde at han har lagt inn et bud på 4,5 millioner kroner på en Princess V56.

Båten ligger til salgs for 5.990.000 kroner og det er forretningsmannen Bengt Sverre Hagen som eier båten. Han ønsker ikke å kommentere saken utover at han synes det er rart at Lunde har råd til en så dyr båt, skriver Rogalands Avis.

Aslak Olseth i Hydrolift Vest, som har fått i oppdrag å selge båten for Hagen, bekrefter at budet foreligger.

- Jeg har ingen kommentar til dette utover at jeg fikk inn budet fra Johannes Lunde og videresendte det til selger, sier Olseth til RA

- Ryddig
Konkursrammede Johannes Lunde kommenterer saken i en e-post til RA, og der skriver Lunde blant annet følgende:

- Jeg så denne annonsen i Finansavisen, der den skulle selges uansett. «Gi bud», sto det. Så da ble det lagt inn et bud på en ryddig å grei måte, skriver Lunde i e-posten.

I en e-postkorrespondanse med båtmegler Aslak Olseth i Hydrolift Vest kommer det fram at båten «skal være i et selskap» og at den skal brukes til utleie. Selskapet det kan være snakk om er Nordan Group, iallfall er det der e-posten er sendt fra.

Dette selskapet ble startet av Lundes eldste sønn i fjor høst. Styreleder Ronny Husebø har ikke svart på RAs henvendelse, men daglig leder i Nordan Group, Rita Charlotte Thu, sier til RA at hun ikke kjenner til budet.

- Vi har ingen planer om å kjøpe båt, nei, sier Thu.

I retten i dag
I dag møter båtmegler Aslak Olseth i Stavanger tingrett, saksøkt av Egil Fossum etter at Olseth var daglig leder i Norsk Båtsenter Sport AS. Dette er et av Johannes Lundes tidligere selskaper.

I 2010 kjøpte Fossum en Hydrolift S-24 for 975.000 kroner, men båten var beheftet med pant for i alt 425.000 i Santander som den spanske banken har krevd inn av Fossum.

Nå vil Fossum ha tilbake pengene, denne gangen altså av Olseth. Med saksomkostninger risikerer Olseth å måtte betale 600.000-700.000 kroner om Fossum vinner fram.

Et av vitnene i saken er Johannes Lunde, Olseths tidligere sjef. Han er innkalt av saksøker Fossum.

Les resten av saken og flere nyheter hos: Rogalands Avis

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere