Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Jon Gelius knust av Fylkesmannen i bitter nabokrangel

BLE IKKE HØRT HOS FYLKESMANNEN: NRK-medarbeider Jon Gelius ville stoppe naboens byggeplaner.
BLE IKKE HØRT HOS FYLKESMANNEN: NRK-medarbeider Jon Gelius ville stoppe naboens byggeplaner. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Dette er en nabotvist som overhodet ikke har noen som helst offentlig interesse.

Dagsrevy-anker Jon Gelius har lenge vært i en betent nabostrid. Gelius er lite glad for at hans nabo, Sølvguttene-dirigenten Fredrik Otterstad, vil bygge om huset.

Otterstad vil rive garasjen, bygge ny og utvide boligen sin. Det har fått Gelius til å se rødt.

Gelius mener utbyggingen er i strid med inngåtte avtaler for boligsameiet, og at endringer krever et flertallsvedtak. Sameiet består av Gelius og Otterstad.

– Antar at de er løsningsorienterte

Den profilerte TV-mannen har gjort flere forsøk på å stoppe naboens byggeplaner på Røa i Oslo, men så langt har det vært forgjeves.

Nå har fylkesmannen slått fast at klagen fra Gelius ikke tas til følge.

– Fylkesmannen har gjennomgått saken, herunder klagers anførsler, men ikke funnet forhold som tilsier en omgjøring av kommunens vedtak. Kommunen har etter Fylkesmannens syn foretatt en tilstrekkelig og forsvarlig vurdering, skriver Fylkesmannen i sitt vedtak.

Otterstads arkitekt tror nå på en løsning i den bitre nabostriden.

– Vi avventer hva kunden ønsker videre, men jeg antar at de to naboene er løsningsorienterte, sier Britt Laila Holmseth ved Osen Arkitektkontor til Nettavisen.

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Ifølge Jon Gelius er stridsøksen allerede begravd.

– Dette er en nabotvist som overhodet ikke har noen som helst offentlig interesse. Fylkesmannens avgjørelse kom for to måneder siden. Klagen vår har ført til at naboen har endret sine opprinnelige utbyggingsplaner. Derfor har vi for lengst varslet naboen om at vi ikke kommer til å forfølge dette vedtaket videre, skriver Gelius i en E-post til Nettavisen.

Full splittelse i sameiet

Det var i 2014 kommunen ga naboen tillatelse til rive og bygge ut. Gelius påklaget vedtaket, men Plan- og bygningsetaten tok ikke klagen til følge. Saken havnet derfor hos Fylkesmannen.

Etter at saken ble oversendt Fylkesmannen, gjorde Gelius nye forsøk på å stoppe byggeplanene, men lykkes altså ikke. Fylkesmannen mener Gelius ikke kommer med nye opplysninger.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Heller ikke forsøket på å utsette saken blir tatt til følge. Gelius skriver i sitt siste brev til Fylkesmannen at de to naboene har innledet samtaler med sikte på å løse opp sameiet til to selvstendige eiendommer.

Fylkesmannens vedtak er endelig.

Nettavisen har vært i kontakt Fredrik Otterstad. Han ønsker ikke å kommentere saken inntil videre.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBEDRapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!