*Nettavisen* Økonomi.

Jonas startet bedrift som 24-åring, fem år senere omsetter han for 50 millioner

UNG GRÜNDER: Jonas Aalstad Haugen medgir at flere nok har latt seg overraske over den unge alderen. - Men samtidig er det en positiv effekt, det blir nesten en liten gimmick. Men det er ingen aldersgrense for å drive med dette, så vidt jeg kjenner til, sier den unge gründeren. Foto: Erlend Hykkerud

- Du må bare ikke si hvor gammel du er med det første, da går det bra.

I 2010 startet Jonas Aalstad Haugen med et blankt regneark og en god idé om etablering av en emballasjebedrift. Fem år seinere har ideen materialisert seg og regnearket har blitt betydelig, skriver Finnmark Dagblad.

Bedriften Isopro AS omsetter i år for omkring 50 millioner kroner, og er blant de nominerte til Finnmarkskonferansens næringslivspris.

- Det må jeg si føles bra, og må bety at vi sikkert har gjort noe rett, sier gründeren, som eier bedriften sammen med Grieg Seafood og investeringsselskapet Drome (heleid av Håkon Volden, jour. anm.).

- Føler meg veldig heldig

Når Finnmark Dagblad spør Haugen om hvorfor han tror han er nominert, tenker han tilbake på en smertefull reise.

– Det har vært en artig men smertefull reise. Vi utmerker oss nok fordi vi omtrent har doblet omsetningen hvert år. Bak det ligger svært hardt arbeid. Vi har nok sprengt de fleste av framdriftsplanene på veldig kort tid, sier Haugen.

- Vær ydmyk

Da planene for bedriften ble lagt var Haugen bare 24 år. Nå er han 28. Han føler ikke at den unge alderen la en demper på realiseringen av etableringen.

- Mange gjettet at jeg var ti år eldre enn jeg var. Du må bare ikke si hvor gammel du er med det første, da går det bra, forklarer han, og legger til:

- Grieg Seafood kjente meg jo litt fra tidligere, og de visste nok hva jeg står for og leverer. Det kan være det jeg scoret på. Men det er ikke bare å være ung og fremadstormende, man må også være ydmyk. Da kommer man i gang.

Haugen forklarer at eiersammensetningen har bidratt til å komplettere mangelen på erfaring hos den unge gründeren.

- Jeg føler meg veldig heldig som har fått det her til sammen med de andre aktørene. Jeg har nok også vesentlig mer erfaring i dag enn for fem år siden.

Skal bremse litt

Haugen legger ikke skjul på at voksesmertene har vist seg. Nå vil han bremse veksten litt.

- Det er en tungt finansiert fabrikk, og når du i tillegg skal bygge opp varelager og får økt kundemasse så har ordet likviditet fått en ny betydning for meg.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.