*Nettavisen* Økonomi.

Jordskjelv rystet børsen

Jordskjelvet i Californiagolfen skapte panikkstemning på meglerbordene onsdag formiddag.

04.01.06 12:31

(NA24): Oslo Børs falt nærmere 0,5 prosent i løpet av få minutter da meldingen kom om at det hadde vært jordskjelv i Calforniagolfen.

Utenfor Mexico
- Men da det viste seg at USA ikke var involvert, at det var ingen skader og at det ikke var fare for en etterfølgende tsunami, roet det seg ned, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Reuters hadde jordskjelvet sentrum 89 kilometer utenfor Santa Rosalia på Baja California-halvøya. Området er lite bebodd.

Amerikanske geologer betegner skjelvet som kraftig. Det er ikke meldt om materielle skader eller dødsfall som følge av skjelvet.

- Også de europeiske børsene fikk seg en liten dipp, før de trakk seg opp igjen, sier megleren.

Oljeservicerally
Børsen er preget av det tradisjonelle amerikanske oljeservicerallyet i januar.

- Det har blitt en tradisjon. Og så steg oljeprisen kraftig tirsdag kveld, noe som også hjelper, sier en megler.

Ellers blant vinnerne onsdag finner vi rederiet Wilh. Wilhelmsen og søkermotorselskapet Fast som er opp nesten tre prosent.

Rederiet Wilh. Wilhelmsen gjorde tidenes investering i Korea. En milliard er blitt til nesten 4,5 milliarder siden lille juleaften etter at logistikkselskapet Glovis har steget som en rakett siden det ble børsnotert for nesten to uker siden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bare i løpet av onsdag natt har Glovis steget med over 10 prosent til 90.500 won på den koreanske børsen, tilsvarende nesten 500 millioner kroner.

Korea-kule
I november 2004 investerte rederiet Wilh. Wilhelmsen 650 millioner kroner i det sørkoreansk logistikkselskapet Glovis, skriver Finansavisen.

Lille juleaften ble Glovis notert på Korean Stock Exchange. Wilh. Wilhelmsens Glovis-post ble da priset til en milliard kroner. Siden har aksjen bare steget og steget og Glovis sluttet tirsdag på 79.300 won og ble priset til fire milliarder, onsdag natt steg den igjen med 500 millioner.

Sjekk Wilh. Wilhelmsen-kursen her .

Fast Search & Transfer har inngått nok en OEM-avtale, denne gangen med Archivas for Fast Instream. Archivas tilbyr digitale arkiveringsløsninger. Avtalen er basert på programvareinntekter, vedlikeholdsinntekter og tjenester.

Sjekk Fast-kursen her .

SeaDrill-aksept på 25 prosent
SeaDrill bekrefter at selskapet vurderer å legge in et bud på Smedvig, forutsatt at mer enn 50 prosent av Smedvigs aksjonærer aksepterer budprisen på 201 kroner for A-aksjene og 160 kroner for B-aksjene.

- Jeg kan ikke kommentere dette nå. Du må ringe tilbake senere, sa Trøim til TV 2 Nettavisen tidligere onsdag.

Et SeaDrill-bud på Smedvig avhenger av at mer enn en tredjedel av Smedvig-aksjonærene forhåndsaksepterer budet. Meglerhuset Carnegie, Enskilda Securities og Fondsfinans er hyret inn for å undersøke om det er mulig å få det til. TDN Finans melder at det i en melding fra selskapet skal foreligge aksept fra 25 prosent.

Sjekk SeaDrill-kursen her .

Oppgang i Europa
Oslo Børs stiger med 0,57 prosent onsdag til 337,39 poeng.

Resten av Europa stiger onsdag. I London er FTSE-indeksen opp 0,27 prosent til 5.697,10 poeng, DAX-indeksen i Tyskland er opp 0,74 prosent til 5501,89 poeng og CAC-indeksen i Paris stiger 0,88 prosent til 4.818,84 poeng.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24 .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag