NA24.no

Jordskjelv truer Fiji-øyene

Sist oppdatert:
To undervannsjordskjelv som målte over 6,0 på Richters skala fant sted i havet utenfor Fiji-øyene tidlig tirsdag morgen, melder nyhetsbyrået AP.

Myndighetene har utstedt et tsunami-varsel for lokalområdet. Så langt er det ikke rapportert om skader.

Det første jordskjelvet ble målt til 6,3 på Richters skala. Det skjedde rett over klokken 3 lokal tid tirsdag, rundt 255 kilometer nordøst for Vana Levu, hovedturistmålet på Fijus kjede av øyer. Skjelvet var på 29 kilometers dybde, ifølge det amrikanske geologiske overvåkningssenteret.

Like etter kom et etterskjelv målt til 6,8 på Richters skala, rundt 760 kilometer vest for Apia, hovedstaden av øya Samoa, opplyste senteret. Det andre skjelvet lå mye dypere, på 166 kilometers dybde.

Det Hawaii-baserte Stillehavets Tsunami-advarsels senter sendte ut en melding om at det ikke var noe bred fare for en stor og ødeleggende flodbølge, men at jordskjelvene av den størrelsen som ble målt kunne skape lokale tsunamier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere