NA24.no

Journalist arrestert i Kina

Sist oppdatert:
Første tegn til konkret brudd på løfte om pressefrihet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Journalist for den britiske TV kanalen ITV, John Ray, ble umiddelbart arrestert da han dekket en pro-Tibet aksjon i nærheten av lekene, skriver The Guardian.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Hendelsen kan ha markert det til nå mest konkrete bruddet på Kinas løfte om pressefrihet i forkant av OL. Løftet var et klart kriterie for at den ellers så mediestrenge nasjonen ble tildelt tittelen som arrangør.

Ray forteller at han ble overfalt av politiet, slept langs bakken og dyttet inn i en ventende politibil. Videre sier han at myndighetene har filmet han, beslaglagt alt utstyret hans og fjernet journalistens sko.

Hendelsen skal ha funnet sted da åtte studenter arrangerte en fri-Tibet aksjon et lite stykke fra Bird's Nest stadion. Aktivistene skal ha prøvd å heise det Tibetanske flagget, da en rekke journalister ble oppmerksomme på dem og løp til for å filme.

Ray forklarer at han småløp i bakgrunnen av hovedgruppen da han ble overfalt av fire til fem uniformerte politibetjenter. De skal, ifølge Ray, ikke ha vært interessert i å sjekke journalistens papirer.

- Politiet anklagde meg for å ha prøvd å folde ut det tibetanske flagget. Jeg har ikke på noe tidspunkt vært i besittelse av noe demonstrativt materiale, sier Ray til The Guardian.

Journalisten skal ha blitt løslatt en halvtime inn i hendelsen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere