NA24.no

Journalister får sparken

Sist oppdatert:
To journalister i Berlingske Tidendes tabloid B.T får sparken for å skrive bok om svindelsiktet.

De to journalistene har arbeidet med en bok om den norskfødte forretningsmannen Stein Bagger parallelt med arbeidet i avisen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Ifølge danske Journalisten har de ikke informert arbeidsgiveren sin om at de har tatt bokoppdraget for Gyldendal.

- Vi ble enige om, at våre veier måtte skilles, fordi de har gått ut over kontrakten, sier sjefredaktør Suzanne Moll til Journalisten.dk.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

De to journalistene er slett ikke enige om at de har vært enige med ledelsen.

- Vi ble presset til å si opp under trussel om at boken ellers ville bli stoppet i retten. Da vi skrev under på våre egne oppsigelser ble den trusselen trukket tilbake, sier journalistene Niels Ole Qvist og Morten Nøhr Mortensen.

De avviser at de har vært illojale overfor sin arbeidsgiver.

Les også: Kjempekrav etter Bagger-konkursen

- Vår bok vil ha nye avsløringer. Nettopp på grunn av lojaliteten overfor B.T ville naturligvis avisen bli tilbudt disse opplysningene i forbindelse med utgivelsen. Vi har vanskelig for å forstå påstandene om kontraktsbrudd da vi har orientert B.T i god tid før utgivelsen, sier de to til Journalisten.

Stein Bagger er siktet for dokumentfalsk og bedrageri for opp imot en milliard danske kroner, en sak som er blant de største svindelsakene i Danmarks historie.

Les også: Selger hus og hytte for 30 mill.

Den tidligere IT Factory-direktøren sitter for tiden varetektsfengslet i Danmark. Han skal i 2007 og 2008 ha forfalsket underskriften til IT Factorys styreleder og storaksjonær Asger Jensby, noe som har påført en rekke banker store tap på diverse leasingkontrakter.

IT Factory gikk konkurs 1. desember.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere