NA24.no

Journalister i vitnekø

Sist oppdatert:
11 journalister og redaktører må vitne i innsidesak.

Det blir kø av journalister i vitneboksen når innsidesaken mot Thomas Gulbrandsen skal opp for Oslo tingrett i juni, skriver Dagens Næringsliv onsdag.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

På vitnelisten i saken finner vi Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum, NA24-redaktør Inge Berge, politisk reporter Ole Berthelsen TV2, nyhetsredaktør Tormod Utne i Sunnmørsposten, journalist Bjørn Segrov i DN. I tillegg skal flere andre journalister som tidligere har jobbet i Nettavisen eller NA24 vitne.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Gulbrandsen og hans far er tiltalt for to tilfeller av innsidehandel i oljeselskapet DNO og riggselskapet Sinvest. Gulbrandsen skal ha handlet aksjer samme dag som Nettavisen hadde en større artikkel om DNO, og i tillegg har Økokrim tiltalt Gulbrandsen for å ha handlet på innsideinformasjon fra Pareto-megler Per-Robert Jacobsen.

Dermed skal også en rekke profilerte næringslivstopper vitne i saken. Det inkluderer Jacobsen selv, tidligere Pareto-topp Kristen Jakobsen, investor Eigil Stray Spetalen og riggründeren Bjarne Skeie.

I forholdene knyttet til DNO-delen av saken jobbet Gulbrandsen i Nettavisen, mens i Sinvest-delen var han innleid i NA24 fra Nettavisen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere