Journalister ut mot mohammedforlik

Foto: PER MAGID (Scanpix)

Journalistene i danske Politiken reagerer sterkt på redaktørens muhammedunnskyldning.

07.03.10 11:06

38 ansatte i den danske avisen Politiken tar i et leserbrev i egen avis avstand fra det forliket sjefredaktøren har inngått i muhammedsaken.

- Politiken har etter vår oppfatning ingen ting å unnskylde. Heller ikke at en sak, som er dekke på nøyaktig samme måte som vi vil dekke andre saker med en nyhetsutvikling, har krenket en gruppe mennesker, skriver journalistene i leserbrevet. Og det heter videre:

- Forliket etterlater et inntrykk at vi unnskylder vår journalistikk, og det er det overhodet ingen grunn til.

Inngikk forlik
Politikken inngikk nylig et folik med en advokat, hvor det kommer frem at han representerte en lang rekke av profeten Muhammeds etterkommere som føler seg krenket av trykkingen av tegneren Kurt Westergaards karikaturtegning av profeten Muhammed.

Advokaten har også bedt en rekke andre aviser om å komme med en unnskyldning, men så langt er det kun Politiken som har inngått et forlik.

Journalistene i Politiken skriver i leserbrevet at de frykter at forliket kan bety at den redaksjonelle friheten for Politikens journalister blir begrenset. De mener videre at forliket etterlater et uheldig inntrykk av at avisen legger seg flat fordi den er under press fra muslimske organisasjoner.

Avviser påstandene
I et svar til journalistene avviser sjefredaktør Tøger Seidenfaden at avisens forlik er en unnskyldning av journalistikken. Han understreker videre at dette kun var en ledelsesmessig beslutning.

Han opplyser videre at Poltiken ikke har lovet noe om hvordan man skal dekke muhammedsaken fremover, eller om avisen igjen vil trykke Kurt Westergaards tegninger eller andre tegninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.