*Nettavisen* Økonomi.

JP Morgan med milliardoverskudd

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA (Scanpix)

Storbanken knaller til med bedre resultat enn ventet.

16.07.09 12:58

Nok en av de store bankene i USA har levert tall for andre kvartal. Og JP Morgan Chase& co overgår i likhet med Goldman Sachs forhåndsforventningene.

NA24 - din næringslivsavis

J.P. Morgan Chases nettoresultat endte på 2,72 milliarder dollar. Dette tilsvarer 0,28 dollar pr. aksje. Resultatet fra samme periode året før viste et nettoresultat på 2,0 milliarder dollar og et resultat per aksje på 0,53 dollar i andre kvartal i fjor. Resultatoppgangen er på 36 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Dette er bedre enn analytikerne ventet på forhånd. Ifølge Thomson Reuters lå forventningene på 4 cents per aksje i andre kvartal. Omsetningen i kvartalet endte på 25,62 milliarder dollar, mot 18,4 milliarder dollar i samme periode året før. Det tilsvarer en økning på 39 prosent.

Selskapet skriver at tilbakebetalingen av krisehjelpen under TARP-programmet fra myndighetene påvirket resultatet med 27 cents. Selskapet betalte tilbake 25 milliarder dollar av krisehjelpen fra myndighetene i forrige måned.

- Jamie Dimon er den desidert flinkeste gutten i klassen, og han har greid å unngå mange av fallgruvene som har senket mange av de andre finanskonsernene, sier analytiker Keith Davis ved Farr, Miller & Washington LLC til Bloomberg News.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag