NA24.no

Jubel på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Optimismen i USA og Asia har smittet over på Oslo Børs som stiger godt over 2 prosent.

SJEKK KURSENE HER

Aksjene på Oslo Børs stikker rett opp torsdag morgen. Hovedindeksen stikker 2,38 prosent til 362,32 poeng. Det er de oljerelaterte aksjene som bidrar til oppgangen.

Oljelagrene i USA har ikke vært høyere på over åtte år, men dette hindrer ikke oljeprisen i å stige videre torsdag morgen. I den amerikanske handelen endte WTI-kontraktene over 70 dollar pr. fat, mens et fat nordsjøolje med levering i august koster 69,49 dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Norsk Hydro er så langt den mest omsatte aksjen og stiger 3,23 prosent til 160 kroner. Det er også stor interesse for Statoil som stiger 2,88 prosent til 161 kroner.

Ny DNO-brønn
DNO følger opp med en oppgang på 3,28 prosent til 12,60 kroner. Selskapets partner i Jemen melder at de 16. juni begynte boringen av Nabrajah-11- brønnen. Pr. 21. juni har de kommet 742 meter ned. Nabrajah-11-brønnen befinner seg rundt en kilometer vest for den produsernde Nabrajah-5-brønnen. Formålet med boringen er å bekrefte potensialet ved Kholan og Basement.

Altinex stiger 4,88 prosent til 1,29 kroner.

Kjøleskiprederiet Green Reefers topper vinnerlisten med en oppgang på 9,58 prosent, men oppgangen er basert på lav omsetning i aksjen. Simrad Optronics følger etter med en oppgang på 8,98 prosent.

Tandberg Data stiger etter at selskapet har fått en avtale med en stor OEM serverprodusent. Avtalen kan være verdt hele 310 millioner kroner over tre år. Aksjen blir løftet 9,37 prosent.

Frontline-caset
Det er også stor interesse for tankrederiet Frontline. Duoen John Fredriksen og Tor Olav Trøim har begynt å få troen på tankmarkedet igjen og har kjøpt aksjer i Frontline igjen.

- Jeg har ikke markedsført Frontline siden slutten av 2004 fordi jeg ikke har trodd på caset selv. Men nå er jeg glad for å kunne stå her med hånden på hjerte og fortelle deg hva vi ser, sa Trøim i et intervju med CNBC.

Den siste tiden har stortankratene begynt å nærme seg 100.000 dollar pr. dag, men nå tror Fredriksen og Trøim at det er bare begynnelsen på en større oppgang.

- Vi tror vi vil komme til å se et meget sterkt tredje kvartal og fjerde kvartal med VLCC-rater over 200.000 dollar pr. dag i fjerde kvartal, sa Trøim.

Songa Offshore har kommet med dårlig nytt til markedet. Selskapets rigger som er under ombygging og oppdatering blir langt dyrere enn hva selskapet tidligere har meldt. Kostnadene vil overstige 170 millioner dollar fra opprinnelige 100 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere