*Nettavisen* Økonomi.

Jubeldag på børsen - lakseaksjene tar av

TJENGER BRA: Gustav Magnar Witzøe, Salmars hovedaksjonær, og John Fredriksen, Marine Harvests hovedaksjonær, har begge grunn til å være fornøyd. Foto: Instagram / Scanpix

Salmar-aksjene til Norges rikeste mann, Gustav Magnar Witzøe (25), har aldri vært mer verdt.

31.10.18 16:32

Oslo Børs steg hele 2,4 prosent onsdag, den beste dagen siden slutten av april i år.

Oppgangen kommer i etterkant av en korreksjonene på børsene globalt den siste tiden, hvor blant annet Oslo børs falt nesten ti prosent.

Blant dagens store vinnere er sjømatselskapene. Verdens største sjømatselskap, og børsens fjerde største selskap, Marine Harvest, var oppe til sitt høyeste nivå noensinne, noe som er godt nytt for hovedaksjonær John Fredriksen.

Det kommer etter at Marine Harvest la frem sitt beste tredjekvartal noensinne.

Les også: Rekordinntekter for Marine Harvest

Salmars hovedaksjonær, Gustav Magnar Witzøe (25), som er Norges rikeste person ifølge de siste offisielle skattetallene, har også hatt en en god dag.

Mens Marine Harvest steg 1,5 prosent, er Salmar opp hele fire prosent, og er også mer verdt enn noensinne.

Det betyr at «Norges rikeste» aldri har vært rikere. Eierposten i Salmar er alene verdt 25 milliarder kroner.

- Marine Harvest leverte en bra rapport, men en høyere slakteguding enn ventet, og det lover bra også for de andre selskapene i sektoren. Det er veldig gode utsikter for inntjening i 2019 og 2020, sier lakseanalytiker Kjetil Lye i Handelsbanken Capital Markets til Nettavisen.

Røkkes oljeselskap Aker BP råsterke på børsen med en oppgang på 3,5 prosent. Equinor er opp omtrent like mye, mens Europris, som også la frem kvartalstall onsdag, stiger fem prosent.

Les også: Oslo Børs tilbake i rødt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.