NA24.no

Foto: Foto: Scanpix (SCANPIX Scanpix)

Jubelnyhet fra boligmarkedet

Sist oppdatert:
Norsk boligkjempe friskmelder markedet.

Norges største ferdighusprodusent BWG Homes står bak ferdighusprodusentene Block Watne og Hetlandhus i Norge, og Myresjöhus og SmålandsVillan i Sverige.

Kvartalsrapporten for andre kvartal vitner om at selskapet merker de harde tidene, men samtidig friskmelder toppsjef Lars Nilsen nyboligmarkedet.

- Den generelle igangsetting av nye boliger vil være på et lavt nivå i 2009 i både Norge og Sverige. Vi forventer at et oppdemmet behov for nyproduserte boliger vil bidra til økt etterspørsel etter våre produkter, skriver Lars Nilsen i meldingen.

FÅ BOLIGTALLENE DIREKTE:PÅ MOBILEN

Halvering
Resultatene til BWG Homes viser likevel en halvering av resultatene. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) var på 65,3 millioner kroner av en omsetning på 666,9 millioner kroner i andre kvartal. I samme kvartal i fjor var EBBITDA-resultatet på 1117,2 millioner kroner av en omsetning på 937 millioner kroner.

Driftsresultatet var på 60,5 millioner kroner i kvartalet, ned fra 112,4 millioner kroner. I samme periode falt resultat før skatt til 43,3 millioner kroner, fra 92,2 millioner kroner i fjor.

BWG Homes melder om at ordrereserven økte med 109 millioner kroner i første halvår.

Fortsatt press
BWG Homes tror det fortsatt vil være press på inntjeningen til selskapet.

- Nedgangen i omsetning er en følge av at konsernets produksjonskapasitet er tatt vesentlig ned både i Norge og Sverige gjennom 2008 og første kvartal 2009. Det forventes fortsatt press på driftsinntekter og marginer i tredje kvartal 2009, skriver Nilsen i meldingen.

FÅ BOLIGTALLENE DIREKTE:PÅ MOBILEN

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere