NA24.no

Jubeltall fra Goldman

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Investeringsbanken knuser analytikernes forventninger.

Investeringsbankkjempen Goldman Sachs kommer denne tirsdagen med tall fra andre kvartal. Resultatet kom inn milevis over forventningene.

NA24 - din næringslivsavis

Knuser forventninger
Nettoresultatet kom inn på 2,09 milliarder dollar, hele 34,84 prosent over konsensusestimatet hentet inn i forkant av Thompson Financial på 1,55 milliarder dollar. Likevel er det en god del lavere enn samme periode i fjor, da resultatet lød 2,33 milliarder dollar.

Resultat per aksje kom inn på 4,58 dollar aksjen, milevis over forventningen på 3,20 dollar.

Finanshuset omsatte for til sammen 17,6 milliarder dollar, mot 8,74 milliarder ventet. I andre kvartal 2007 var omsetningen 20,4 milliarder dollar.

De sterke tallene er altså alle lavere enn i fjor, men med tanke på den pågående finanskrisen er de vanvittig sterke.

- Unngått det verste
- Ved Goldman har de hatt en tilstrekkelig armlengdes avstand, så når ting gikk i luften sprutet det ikke tilbake på dem i samme grad som med de andre, sier Peter Sorrentino, a seniorporteføljeforvalter ved Huntington Asset Advisors, til Bloomberg News i forkant av resultattallene.

Dermed er det kanskje ikke så rart at konsernsjef Lloyd Blankfein var en av verdens best betalte ledere i 2007. Blankfein er den femte best betalte av konsernsjefene i selskapene notert på S&P 500, en børsindeks for 500 av de største amerikanske selskapene.

Les også: De best betalte lederne

Goldman Sachs sjefen raket inn hele 53,9 millioner dollar (279.2 millioner kroner) dollar i fjor, og med resultater som det vi ser i dag blir trolig lønnsslippen vel så feit i 2008.

- Spesielt fornøyd
- Med tanke på de vanskelige markedsforholdene, er vi spesielt fornøyd med å komme med sterke resultat fra andre kvartal, sier Blankfein i en kommentar til rapporten, ifølge Marketwatch.

Goldman aksjen stiger 2,8 prosent i førhandelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere