NA24.no

Jubeltall løfter børsene

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
De amerikanske børsene stiger etter åpsitive tall.

Skyggen av atomprøvesprengninger i Nord-Korea satte sitt preg tidlig på børsene i USA tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjefutures pekte på nedgang før start etter at investorene kom tilbake fra en langhelg og møtte nyheten om at Nord-Korea har gjennomført prøvesprengninger.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

De viktigste indeksene åpnet noe ned, men overraskende positive forbrukertilltstall sender børsene opp.

Indikatoren var på forhånd ventet å stige fra like over 40 til 42, men fasiten viste et formidabelt hopp helt opp til 54,9. Samtidig viser tallene at forventningene til fremtiden øker kraftig. Denne indikatoren steg fra 51,0 i april til 72,3 i mai.

Den nåværende situasjonen er fortsatt tung, skal vi tro amerikanske forbrukere. Indikatoren for nåsituasjonen steg fra 25,5 til 28,9.

Les mer: Kraftig hopp i forbrukertillit

Verdens mest kjente indeks, Dow Jones, stiger med en prosent, Nasdaq løftes 1,7 prosent og S&P 500 hopper opp vel en prosent.

Følg Nasdaq

På forhånd var det ventet et lite fall i de viktigste amerikanske indeksene, noe som ble ytterligere manifestert da de amerikanske boligatallene kom klokken 15.00 norsk tid tirsdag. Disse viste at boligprisene falt mer enn ventet i mars, og nervøse investorer som hadde håpet på et tegn til bedring i det viktige amerikanske boligmarkedet må dermed vente litt til før disse tegnene viser seg i prisstatistikken til Case/Shiller.

Les mer her: Ny boligskuffelse i USA

Oljeprisen faller også tilbake tirsdag, og dette er med på å tynge børsene.

Morgan Stanley har jekket opp Apple-anbefalingen til overvekt, og Apple stiger i tidlig handel. First Solar faller i tidlig handel etter at selskapet ble nedjustert fra markedsvekt til undervekt av Friedman Billings Ramsey Group.

Det er ventet at forbrukertillitstallene kan være i stand til å bevege markedene når disse blir offentliggjort klokken 16.00 norsk tid. På forhånd er det ventet en videre oppgang i denne indikatoren. Konsensus ligger på at indeksen stiger fra 39,2 til 42, men Nordea skriver i sin morgenrapport at det er mulig at det kommer et større hopp enn ventet.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones +1,08% til 8.367,00

Nasdaq +1,71% til 1.720,98

S&P 500 +0,95% til 895,42

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere