*Nettavisen* Økonomi.

Jubler for Ryanair-oppsigelse på Rygge

SLAKTER RYANAIR: Venstre-leder Trine Skei Grande går knallhardt ut mot lavprisselskapet Ryanair, og mener selskapets oppsigelse på Rygge er en gledelig konsekvens av flyseteavgiften.

- Jeg er glad for at miljøavgiften på flyreiser svekker Ryanair, et selskap som behandler både ansatte og passasjerer dårlig, sier hun.

04.02.16 11:58

Mandag ble det kjent at lavprisselskapet Ryanair sier opp sin avtale på flyplassen Rygge i Moss, med virkning fra 1. november.

De gjorde dermed alvor av truslene de kom med i desember i fjor, etter at det ble klart at flyseteavgiften økes med 80 kroner.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

- Ryanair behandler ansatte dårlig

Oppsigelsen får leder i Venstre (V) Trine Skei Grande til å juble.

- Jeg er glad for at miljøavgiften på flyreiser svekker Ryanair, et selskap som behandler både ansatte og passasjerer dårlig. Fagforeninger over hele verden har forsøkt å knekke Ryanair, og så var det miljøavgift som klarte det, sier hun til Dagbladet (krever abonnement).

Flere i regjeringspartiet Fremskrittspartiet (Frp) uttalte i desember i fjor at de håpet at regjeringen kom til å snu i flysete-spørsmålet.

Kritiserer Ryanair-leder

I en kronikk i dagens papirutgave av Dagbladet går hun hardt ut mot flyselskapet:

«Selskapets daglige leder Michael O'Leary har gjort fagforeningsknusing nærmest til en sport, og har med dårlig skjult stolthet drevet en langvarig kamp mot sosiale rettigheter, fagforeninger og generelt ordnede forhold i bransjen», skriver hun.

Med Ryanair-oppsigelsen betyr det at rundt 500 personer mister jobbene sine.

- Jo, men jeg håper det kommer andre lavprisselskaper inn, og som opptrer på en ordentlig måte. Det er ingen grunn til at vi skal la oss presse til å endre norsk politikk for et selskap som er så råttent, sier hun til avisen.

Ryanair svarer: Bløffavgift gjør Norge dyrere

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag