NA24.no

Jubler over pengejakten

Sist oppdatert:
Markedet tar godt imot solenergiselskapets jakt på flere milliarder.

Drevet av sterke oppgang i oljeprisen og på børsene i USA og Asia har de europeiske børsene startet sterkt.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 1,88 prosent til 287,09 poeng.

REC henter penger
REC skal hente inntil 9 milliarder kroner i en kombinasjon av emisjon av aksjer og obligasjonslån. Dette er et lenge etterlengtet ledd der selskapet skal restrukturere finansene. Det har over langt tid vært spekulert at en restrukturering var rett rundt hjørne og enkelte har pekt på at solenergiselskapet fort kunne komme i brudd med lånebetingelsene på eksisterende lån.

Aksjemarkedet svarer med å sende kursen opp 5,74 prosent til 68,20 kroner.

Les mer: Solkjempen må på pengejakt

Oljeprisen fortsetter ferden oppover. En brann etter en eksplosjon ved et raffineri i USA og flere meldte angrep på oljeinstallasjoner i Nigeria har fått prisen til å klatre oppover. Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i handlet for 59,55 dollar per fat. Det tilsvarer en oppgang på 1,85 prosent.

Les mer: Oljeprisen fortsetter oppturen

Finner mer olje
StatoilHydro løftes 1,82 prosent til 139,80 kroner. Partneren Dana Petroleum melder at det er gjort et funn av olje i Fulla-lisensen. Ifølge Dana Petroleum er det påviste reservene nå på 60 til 105 millioner fat oljeekvivalenter. StatoilHydro er operatør med 50 prosent av lisensen, mens Det norske oljeselskap har 15 prosent.

Les mer: Fant mer i Fulla

Reservoir Exploration Technology har lagt frem sitt resultat etter første kvartal. Tallene viser en klar forbedring på driften og på topplinjen i forhold til samme kvartal i fjor, men fortsatt går selskapet med et dundrende underskudd på bunnlinjen.

Aksjemarkedet sender kursen opp 17,50 prosent til 3,29 kroner.

Les mer: Bedring for RXT

Opp i Europa
I Europa har det også startet godt. Et fall i den internasjonale pengemarkedsrenten har sammen med bedre resultater enn fryktet fra enkelte selskaper gitt en bred oppgang ved børsene i USA og Asia. Det har nå smittet over på Europa.

Den tyske DAX-indeksen i Frankfurt stiger 1 prosent, mens FTSE 100 i London blir løftet 0,8 prosent. Den franske indeksen CAC 40 stiger 0,7 prosent. Det er også god fart ved børsene i Stockholm, København og Helsingfors som stiger 1,2, 1,3 og 1,8 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere