NA24.no

Juks av en annen verden

Kinesiske studenter er ramme på eksamensjuksing.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kinesisk politi har anholdt tre personer for å ha drevet med høyteknologisk fusking med blant annet trådløse mikrofoner, ifølge det statlige nyhetsbyrået xinhuanet.com.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag og fredag var hele ti millioner kinesiske studenter oppmeldt til den nasjonale eksamenen som avgjør om de får bli tatt inn på høyere studier. De konkurrerer om 5,7 millioner plasser og det er i denne forbindelsen at de tre er anholdt.

Ettersom eksamenen er så avgjørende for studentenes fremtid er enkelte ikke fremmed for å jukse litt.

Det var en minibuss som sto parkert utenfor en skole som fikk politiet til å fatte interesse. Inne i bilen satt det tre mennesker hvorav to stykker så på en skjerm og snakket inn i en walkietalkie.

En student skal så ha brukt en trådløs mikrofon til å lese opp spørsmålene, for så å få svarene fra de tre i bilen. De tre skal ha tatt om lag 9.000 kroner per student for tjenesten. Sikkerheten rundt denne testen er enorm og eksamenspapirene regnes som en statshemmelighet, ifølge Reuters.

Til eksempel på alt jukseriet skal myndighetene i provinsen Liaoning har svidd av 100 millioner yuan på å dekke 8.000 eksamensrom med metalldektorer og kameraer for å hindre juks fra studenter utstyrt med høyteknologiske hjelpemidler.

Det kinesiske politiet skal også ha oppdaget 42 par med «juksesko». Dette er sko som selges for rundt 2.000 yuan og som både har mottaker- og sendemuligheter.

Ifølge Reuters fikk tre menn i fjor betingede fengselstraffer på mellom 8-12 måneder etter at de benyttet seg av kameraer til å sende ut bilder av eksamenspapirene til folk på utsiden som jobbet for 19 studenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere