NA24.no

Juks ryster meglerhus

Sist oppdatert:
Tre ansatte skal ha jukset opp verdier for 370 millioner kroner.

Tre ansatte ved meglerhuset Carnegie sitt kontor i Sverige har fått sparken. Årsaken er at de skal ha oppjustert verdiene på opsjoner i meglerhusets portefølje med 370 millioner svenske kroner. Det melder Dagens Industris nettavis.

NA24 - din næringslivsavis

Tradingsjefen ved kontoret samt to tradere som holdt fatt i Carnegies egenhandel skal ha fått sparken. De skal ha nedjustert verdien av utstedte opsjoner, mens eide opsjoner skal ha blitt overvurdert i forhold til reell verdi.

Effekten av gevinsten etter skatt skal ha vært på 128 millioner svenske kroner for første halvår i fjor. For første kvartal leverte meglerhuset en nettogevinst på 211 millioner kroner. Men dette var før de oppblåste tallene på tradingavdelingen ble oppdaget.

Opprørt
Toppsjef Stig Vilhelmson i Carnegie er opprørt.

- Vi har hatt meget stor tillit til dem, noe som kreves for denne type virksomhet. Når denne tilliten brytes er det forferdelig, sier Vilhelmson til di.se.

Omfattende egenhandel
Meglerhuset har, i likhet med en rekke andre meglerhus, en ganske omfattende egenhandel. Porteføljene består av alt fra aksjer til derivater og opsjonskontrakter.

Nå skal Carnegie gå gjennom sine systemer for å se hva som har skjedd. Carnegie sier at det er for tidlig å si om politiet blir koblet inn i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere