*Nettavisen* Økonomi.

Juledepping på Wall Street

USA-børsene falt markant den siste dagen før jul.

HOUSTON (NA24): USA-børsene endte klart ned fredag før jul, på en blanding av lunkne makrotall og gevinstsikring på tampen av en god børshødt.

En rekke makrotall pekte i ulike retninger i dag. Husholdningenes forbruk økte med 0,5 prosent i november, mot 0,3 prosent i oktober. Tallet var likevel litt lavere enn konsensusestimatet på 0,6 prosent.

Økningen i husholdningens inntekter var 0,3 prosent, det samme som måneden før, og litt lavere enn markedets forventning på 0,4 prosent.

Ordreinngangen for kapitalvarer steg 1,9 prosent i november, etter et kraftig fall i oktober. Oppgangen var større enn ventet, men mange observatører peker på at tallet falt for andre måned på rad hvis transportsektoren, som påvirkes sterkt av fly, holdes utenom.

Alt i alt bidrog makrotallene til at markedsrentene steg. Renten på tiårige statsobligasjoner ligger på 4,62 prosent, opp fra 4,55 prosent torsdag.

Dollaren steg noe. En dollar koster nå 6,23 kroner, mot 6,19 kroner torsdag.

Volumet på USA-børsene var lavt på denne førjulsdagen, og gevinstsikring på tampen av et godt år kan nok ha presset kursene ned. Dow Jones-indeksen er opp 12 prosent de siste seks månedene, Nasdaq-indeksen har steget 13 prosent, tross et fall på over 2 prosent denne uken.

Linux-selskapet Red Hat stege hele 25 prosent etter å ha kommet med kvartalstall.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,63% til 12.343,22

Nasdaq -0,61% til 2.401,18

S&P 500 -0,53% til 1.410,76

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.