NA24.no

Julefeiring på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs trosset svak oljepris og steg, men det var bare noen investorer som kjente sin besøkelsestid i dag.

Investorene som deltok på handelen var i festhumør, men et volum på rundt seks milliarder viser at flere har andre ting å ta seg til i romjula. Hovedindeksen steg med en halv prosent til 437,43 prosent.

Klikk her for å følge Oslo Børs

Svekket olje
Oljeprisen er på et svakt nivå, men børsen lar seg ikke stoppe. Tegn på at etterspørselen etter fyringsprodukter er lavere enn vanlig har bidratt sammen med økt drivstoffproduksjon til at oljeprisen falt tilbake. Lavere etterspørsel og økt produksjon er ventet å bremse fallet i oljelagrene fra USA. Et fat nordsjøolje med levering i februar koster 61,33 dollar.

Temperaturene i det nordøstlige USA er høyere enn vanlig. Området som er nasjonens største forbruker av fyringsprodukter har dermed mindre behov for å fyre, og det fører til lavere etterspørsel. I morgen slippes de ukentlige tallene over oljelagrene fra USA.

Gårsdagens nyhet om at en oljeledning i Nigeria ble utsatt for en eksplosjon har foreløpig ikke påvirket oljeprisen i nevneverdig grad.

Prisen på februarkontraktene på nordsjøoljen viser en nedgang på 0,59 prosent til 60,74 dollar fatet.

Klikk her for å følge oljeprisen

Fusjonskameratene trakk også i dag i ulik retning. Statoil snublet 0,91 prosent til 162,50 kroner, mens Norsk Hydro klatret 1,6 prosent til 191 kroner. DNO trosset også oljeprisen og klatret 0,43 prosent til 11,80 kroner, etter fredagens skuffelse.

Julegleder
Selskapet som toppet vinnerlisten er vannteknologiselskapet Goodtech som steg med hele 27,12 prosent til 4,5 kroner. IT-selskapene var sterke i dag med Tandberg Data som klatret med 9,84 prosent til 6,7 kroner. Telecomputing fulgte tett etter med en stigning på 9,36 prosent til 25,70 kroner.

En annen julevinner ble skipsrederiet Belships som steg med 12,87 prosent til 11,40 kroner.

Det var forholdsvis liten omsetning i aksjene som preger vinnerlisten.

Fiskeaksjene herjet også på børsen. Pan Fish ble den fjerde mest omsatte aksjen med en oppgang på 2,65 prosent til 5,81 kroner. Cermaq steg med 2,25 prosent til 91 kroner.

- Pan Fish ser vannvittig sterk ut nå, sier en megler til TDN Finans.

«Folkeaksjen» Telenors lille omsetning førte aksjen frem med 0,43 prosent til 116,75 kroner, mens Aker Kværner steg med 1,3 prosent til 778 kroner.

Også bulkaksjene steg med Jinhui Shipping steg med 6,38 prosent til 31,70 kroner og Golden Ocean steg med 7,35 prosent til 10,95 kroner. Oppgangen skyldes i hovedsak et sterkt tørrbulkmarked.

Nedturene
Global Geo Services ble dagens taper med en nedgang på 6,78 prosent til 3,99 kroner.

GGS opplyste i en melding at Atlantic-undersøkelsen i Florida er utsatt til etter nyttår. Forsinkelsene betyr at mer enn 20 millioner kroner i budsjetterte inntekter forskyves fra fjerde kvartal 2006 til første kvartal 2007. Forsinket tilgjengelighet for fartøyet Odin Explorer fører også til at en multiklient-undersøkelse flyttes fra årets fjerde til neste års første kvartal.

Norse Energy Corp hadde heller ingen god dag med en nedgang på 6,67 prosent.

Prosafe falt 2,81 prosent til 86,50 kroner, men nedgangen må sees i sammenheng med at aksjen går ex. utbytte på 20 kroner før splitt. Prosafe har sin første handledag etter å ha blitt splittet i fem. Det vil si at én gammel aksje gir fem nye aksjer.

Etter børsslutt ble det meldt at SEB Enskilda ønsker å selge en større Blom-post. SEB Enskilda ASA har I en børsmelding opplyst om at de etter børsslutt I dag skal forsøke å selge en større post av aksjene I Blom ASA gjennom en bookbuildingsprosess.

I morgen blir for øvrig selskapet Deep Sea Supply Plc. notert på børsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere