*Nettavisen* Økonomi.

Julegavene handles på nett

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Halvparten av alle nordmenn bøter på julestresset med å handle noen av julegavene på Internett.

04.12.09 10:44

Nordmenn bøter i større og større grad på julestresset med shopping på nett.

Unge på nettet
For å redusere det vanlige julestresset bruker stadig flere nettet, og nesten halvparten (47 prosent) handler noen julegaver på Internett.

Fortsatt er det kun åtte prosent som handler de fleste julegavene, og bare en prosent av oss som handler alle julegavene på Internett.

- Ikke overraskende er det at jo yngre man er, jo større sannsynlighet er det for at man handler på nett fremfor i fysiske butikker. Tallmaterialet viser imidlertid at alle aldersgrupper opp til 50 år trekker opp snittet i forhold til å ville handle julegaver i nettbutikker, skriver markedsdirektør Morten Ågnes i NextGenTel i en melding.

Sverige handler mest
Våre naboer i Sverige er handelen av julegaver på Internett mye høyere. 53 prosent av svenskene handler noen julegaver på Internett, mens det er hele elleve prosent som handler de fleste julegavene på nettet.

Danmark har samme tall som i Norge, mens det i Finland er noe lavere julegaveaktivitet på nettet. Det er to undersøkelser, en nordisk og en svensk, ligger til grunn for resultatene.

Resultatene er samlet inn i kvoter som er representative for hvert enkelt lands befolkning angående kjønn, alder og geografisk hjemsted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.