NA24.no

Julemoro på børsen

Sist oppdatert:
Investorene på Oslo Børs kan se at porteføljene blir fetere halvveis ut i julefeiringen.

Oslo Børs stiger første dag etter julefeiringen. Aksjehandelen er daff og rolig onsdag morgen, men ikke nok til å hindre en opptur for investorene på Oslo Børs. Hovedindeksen stiger 0,37 prosent til 436,87 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen stiger igjen fra det laveste nivået på to uker. Tegn på at etterspørselen etter fyringsprodukter er lavere enn vanlig har bidratt sammen med økt drivstoffproduksjon til at oljeprisen falt tilbake. Lavere etterspørsel og økt produksjon er ventet å bremse fallet i oljelagrene fra USA.

Høy temperatur
Temperaturene i det nordøstlige USA er høyere enn vanlig. Området som er nasjonens største forbruker av fyringsprodukter har dermed mindre behov for å fyre, og det fører til lavere etterspørsel. I morgen slippes de ukentlige tallene over oljelagrene fra USA.

Gårsdagens nyhet om at en oljeledning i Nigeria ble utsatt for en eksplosjon har foreløpig ikke påvirket oljeprisen i nevneverdig grad.

Et fat nordsjøolje med levering i februar koster onsdag morgen 61,34 dollar.

Statoil faller 0,15 prosent til 163,75 kroner, mens Norsk Hydro klatrer 0,66 prosent til 189,25 kroner. DNO klatrer 0,34 prosent til 11,79 kroner etter fredagens skuffelse.

Vinnerne
Det er de mindre selskapene som preger børsåpningen.

Nykommer Reservoir Exploration Technology topper vinnerlisten med en oppgang på 9,43 prosent til 58 kroner. Tett fulgt av vannteknologiselskapet Goodtech som stiger 5,65 prosent. Funcom klatrer også 4,67 prosent til 22,40 kroner.

Det er liten omsetning i aksjene som preger vinnerlisten.

Taperne
Scana Industrier er dagens taper så lang med en nedgang på 5,6, prosent.

Prosafe faller 3,93 prosent til 85,50 kroner, men nedgangen må sees i sammenheng med at aksjen går ex. utbytte på 20 kroner før splitt. Prosafe har sin første handledag etter å ha blitt splittet i fem. Det vil si at én gammel aksje gir fem nye aksjer.

GGS er ned 3,04 prosent til 4,15 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere