NA24.no

Juletradisjon på Wall Street

Sist oppdatert:
Børsene er tradisjonen tro og stiger så langt den siste uken i året.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Investorene bruker gjerne den siste tiden av året til å supplere og endre på porteføljene slik at alt er klappet og klart til nyåret. Det er ventet lavt volum på en handel der bolignytt, svak oljepris og bilindustrien står i fokus.

NA24 - din næringslivsavis

De toneangivende
Verdens mest kjente indeks, Dow Jones, klatrer med 0,52 prosent og den bredere S&P 500-indeksen stiger med 0,37 prosent. Teknologitunge Nasdaq blir også løftet av investorene med en oppgang på 0,39 prosent.

Klikk her for å følge Nasdaq og børsene i utlandet

Sterke boligtall
Salget av nye boliger steg med 3,4 prosent i USA i november.

Statistikk fra det amerikanske Handelsdepartementet viser at veksten var klart høyere enn det som var ventet.

Tallknuserne hadde ifølge Bloomberg ventet at veksten i november ville bli på 1,6 prosent til 1.018.000 solgte enheter, mens det altså viste seg å ende på 3,4 prosent til en sesongjustert takt på 1.047.000 boliger sammenlignet med måneden før.

Salget har til nå falt med 15,3 prosent det siste året. Gjennomsnittsprisen for nye boliger som er solgt i USA steg til 257.100 dollar fra 243.800 dollar.

Burger & bil
Toyota satte ny rekord på handelen i Tokyo tidligere i dag etter at det skal ha vært møtevirksomhet mellom den japanske bilprodusenten og den amerikanske giganten Ford. Det skal angivelig dreie seg om mulig samarbeid innenfor selskapenes teknologiutvikling.

Toyota Motor Co. stiger med 1,5 prosent, mens Ford Motor Co. blir belønnet med en vekst på 1,6 prosent på nyheten.

Butikkjedesalget for uken som endte lille julaften steg med 1,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Hurtigmaten kan også fort bli et samtaleemne etter at en leder for Burger King fortalte Daily Telegraph at salget i Storbritannia kan bli svakt. Årsaken skyldes at kjeden skal kutte ut reklame rettet mot barn her, og han anslo at dette kunne føre til en omsetningssvikt på mellom ti og 15 prosent.

Den amerikanske valutaen svekket seg noe onsdag. Dollaren tapte med 0,5 prosent mot både yen og euro.

Følg kronekursen

Temperert olje
Oljeprisen stiger igjen fra det laveste nivået på to uker. Tegn på at etterspørselen etter fyringsprodukter er lavere enn vanlig har bidratt sammen med økt drivstoffproduksjon til at oljeprisen falt tilbake. Lavere etterspørsel og økt produksjon er ventet å bremse fallet i oljelagrene fra USA. Et fat olje med referanseverdi WTI og levering i februar koster nå 60,5 dollar som er det laveste nivået siden 28. november.

Temperaturene i det nordøstlige USA er høyere enn vanlig. Området som er nasjonens største forbruker av fyringsprodukter har dermed mindre behov for å fyre, og det fører til lavere etterspørsel. I morgen slippes de ukentlige tallene over oljelagrene fra USA.

Gårsdagens nyhet om at en oljeledning i Nigeria ble utsatt for en eksplosjon har foreløpig ikke påvirket oljeprisen i nevneverdig grad.

Klikk her for å følge oljeprisen

Dagens nøkkeltall
Dow Jones +0,52% til 12471,96

Nasdaq +0,39% til 2.422,90

S&P 500 +0,37% til 1.422,21

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere